Előző
Következő
új cikk

Belföld

Polt Péter nem árulja el, hogyan hozták haza Bróker Marcsit

nepszava.hu|2016. dec 27. 13:26
[A+ A-]

Marcsika a ferihegyi repülőtéren. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Veszélyeztetné a bűnüldözés érdekeit, ha kiderülne, hogy miképpen hozták haza a Kun-Mediátor vezetőjét, Dobrai Sándornét - ezzel indokolta Polt Péter legfőbb ügyész a jobbikos képviselőnek, hogy miért nem ad ki az elfogással kapcsolatban semmilyen adatot.

"Jelentősen veszélyeztetné a bűnüldözés érdekeit, ha kiderülne, hogy milyen kriminalisztikai eszközöket alkalmaztak, milyen személyi és dologi feltételekre volt szükségük, valamint hogy milyen logisztikai háttér állt a nyomozók mögött" - írta Polt Péter Lukács László Györgynek címzett válaszát, aki arról kérdezte a legfőbb ügyészt, hogy mennyiért és milyen körülmények között hozták haza Dobrai Sándornét a belize-i San Pedróból.

Bróker Marcsit a Belize-hez tartozó sziget egyik üdülőhelyén, North Ambergris Caye-ben található lakásában fogták el december elején, majd kiadták őt a magyar hatóságoknak, miután külföldön is folytatta piramisjátékra hasonlító módszerét, amivel csaknem ezer embert károsított meg több mint tízmilliárd forinttal.

Dobrai Sándorné ellen 2015 áprilisában adtak ki elfogatóparancsot, a cég felszámolását pedig idén augusztusban rendelték el, ám arra kicsi az esély, hogy a károsultak hozzájussanak a pénzükhöz. A legfőbb ügyész december eleji közlése szerint várhatóan jövő tavasszal fejeződik be az ügyben indított nyomozás, amelynek során eddig már csaknem nyolcszáz sértettet hallgattak ki tanúként. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!