Előző
Következő
új cikk

Belföld

Cafeteria kártyát vitt magával külföldre Bróker Marcsika

nepszava.hu|2016. dec 28. 11:27
[A+ A-]

Bróker Marcsi személyes holmijai között találták meg a kártyát. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Aktív, érvényes, de külföldön nem használható bankkártyát foglaltak le a bélize-i hatóságok a Kun-Mediátor vezetőjénél, Dobrai Sándornénál - írja a Blikk.

A kártyát Marcsika személyes holmijai között találták. Azt még nem tudják, mit keresett nála a saját névre szóló, egy hazai bank által kiadott irat, ami bár érvényes (2017-ben jár le), készpénz felvételére biztosan nem alkalmas, és külföldön vásárolni sem lehet vele. Eredetét és az esetlegesen rajta lévő pénzeket is vizsgálják a nyomozók.

A Blikk szerint könnyen elképzelhető, hogy ha arra volt szüksége, akkor készpénz fedezetét igazolni tudta a lappal, hiszen a kártya egyenlegét interneten keresztül külföldről is lekérhette.

A kártyát kiállító bank ügyfélszolgálata a lapnak megerősítette, hogy a cafeteriakártyát csak belföldön lehet használni, a munkáltató töltheti fel az egyenleget, amelyet a kijelölt üzletekben lehet levásárolni. Nincs PIN-kódja, semmiképpen nem lehet felvenni vele külföldön pénzt.

Séllei Ilona, a Kun-Mediá­tor vállalkozás károsultjainak egyik csoportját képviselő ügyvéd szerint mindenképpen érdekes, hogy épp egy ilyen kártyát tartott magánál Dobrainé, és azt kell vizsgálni, hogy pénzmozgás volt-e a számlán.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!