Előző
Következő
új cikk

Bulvár

"Szomorúnak tűnök" - Pszichológus kezeli a népszerű humoristát

nepszava.hu|2017. jan 3. 07:45
[A+ A-]

Fotó: Kőhalmi Zoltán/Facebook

Az utcán mindig mondják, milyen szomorúnak tűnök – a Blikk beszámolója szerint egyebek mellett ezt árulta el magáról egy tévéműsorban Kőhalmi Zoltán humorista, a Dumaszínház és a Showder Klub egyik legnépszerűbb fellépője.

De a Karinthy-gyűrűs nevettető ennél mélyebbre is ment: vannak rossz pillana­taim, amikor elmebeteg vagyok – mondta Kőhalmi a műsorban, ahol azt is elárulta, hogy szakember segítségét is kérte problémái leküzdéséhez, évek óta jár pszichológushoz. 

Az egyik legismertebb stand-upos köztudottan maximalista, sokat rágódik a fellépéseit követően. Korábban évekig nem volt képes elengedni egy-egy hibát, vagy nem tökéletesen sikerült előadást. Mindemellett szorongással küzd, és van néhány olyan rituáléja, ami jelentősen megnehezíti a minennapjait. Elég sok furcsaságom van. Nehéz ember vagyok, kényszeres alkat. Gyerekkoromban voltak kifejezetten kényszeres tevékenységeim, gondolataim. Nagyon nehezen szabadulok a rutinjaimtól, általában szeretem mindig ugyanazokat csinálni, ragaszkodom a kapaszkodóim­hoz. Egyebek mellett ezek leküzdése érdekében is fordult szakemberhez, amit egyébként azoknak is ajánl, akinek - legalábbis látszólag - nincs semmi gondja.

A pszichológus segítségével szabadult már meg furcsa szokásától Kőhalmi: korábban éveken keresztül hétfőnként mindig csak rántott sajtot evett, mert nem nagyon bízott másban az éttermekben. De a szüleitől is tartva, hosszú ideig nem merte bevallani, hogy dohányzik. A legelképesztőbb hazugságokat találtam ki. Mindig cigiszagom volt, amikor hazaértem, de azt mondtam, csak a dohányzókocsiban volt hely a vonaton – mesélte Kőhalmi. Harmincvalahány évesen vallottam be végül, hogy dohányzom, azóta már láttak is cigarettázni.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!