Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Lopott kocsik alkatrészeire bukkantak Ceglédbercelen

MTI-információ|2017. jan 6. 05:18
[A+ A-]

Orgazdaság miatt emelt vádat a Ceglédi Járási Ügyészség egy ceglédberceli férfival szemben, akinek műhelyében 45 lopott gépjárművekből származó alkatrészt találtak a rendőrök. 

2014 decemberében egy férfi vásárolt egy törött személygépkocsit, és azt elvitte a ceglédberceli férfi autószerelő műhelyébe, ahol azt az ígéretet kapta, hogy másfél, két hónap alatt megjavítják a 3,6 millió forint értékű járművet. Az autószerelő azonban nem tartotta a határidőt, hitegette megbízóját, aki feljelentést tett a Ceglédi Rendőrkapitányságon.

A nyomozás során házkutatást tartottak az autószerelő műhelyében, ahol nagy mennyiségű bontott gépjárműalkatrészt, elektronikai alkatrészt és karosszériaelemeket találtak, amelyek nagy része az ország különböző városaiból, 2007 novembere és 2015 júliusa között ellopott 45 személygépkocsiból származott. Az alkatrészek többnyire légzsákok, azok elektronikája, ellenőrző műszerei voltak, valamint rádiók kerültek elő 30 000-280 000 forint értékben. A házkutatás során több mint 11 millió forint értékű lopott alkatrészt foglaltak le a nyomozók.

A járási ügyészség nagyobb értékre elkövetett orgazdaság és sikkasztás bűntettével vádolta meg a férfit, akivel szemben börtönbüntetés kiszabására is indítványt tett - közölte az ügyészség.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!