Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Százezreket csaltak tévés átverést utánozva

Népszava-információ|2017. jan 6. 05:16
[A+ A-]

Az MTV Kamureg című műsorában internetes átverésekkel, magukat másnak kiadók „lebuktatásával" foglalkoznak. Komárom-Esztergom megyében egy pár lényegében leutánozta a tévében látottakat, és így 905 ezer forintot csaltak ki egy férfitől - írta a kemma.hu.

A megyei hírportál szerint az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat az élettársi kapcsolatban élő nővel és férfivel szemben, és börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint azt, hogy térítsék meg a sértett kárát.

Az élettársak korábbi, esztergomi munkahelyükről ismerték a sértett férfit, akiről tudták, hogy egyedülálló, de szeretne párkapcsolatban élni, ezért elhatározták, hogy a bizalmába férkőznek, majd a jóhiszeműségét kihasználva pénzt csalnak ki tőle. A pár ennek megfelelően az egyik internetes közösségi oldalon álnéven, más nő fényképét felhasználva hozott létre hamis profilt, majd levelezni kezdtek a férfivel, akinek kedves, személyes hangvételű üzenetekkel szerelmi kapcsolatot ígértek, ám a megbeszélt találkozókat az utolsó pillanatban mindig lemondták.

2015 februárja és 2016 májusa között a álprofilon keresztül azt hazudták, hogy a nő elhagyta a pénztárcáját és az iratait, ezért azok pótlásához pénzre van szüksége. Áldozatukkal elhitették azt is, hogy a nő balesetet szenvedett, és egy fertőzés miatt amputálni kellett a kezét, így nem tud dolgozni. A kitalált történetek között szerepelt olyan is, hogy a nő édesanyja agyvérzést kapott, a kórházi kezelése sokba került, vagy hogy egyik közeli hozzátartozó temetésére kellene pénz.

A megtévesztett férfi mindezt elhitte, és több alkalommal kisebb-nagyobb összegeket utalt át az elkövetők által megadott bankszámlára. Az elkövetők beismerő vallomást tettek a bíróságon.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!