Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Spanyol Ferrari egy újbudai teremgarázsban - Videó

nepszava.hu|2017. jan 6. 09:51
[A+ A-]

A fővárosi rendőrök elfogták azt a két érdi férfit, akikhez köthető autókereskedésekben több olyan kocsit találtak, amelyiknek az alvázszámát átütötték és rendszámát kicserélték- informál a rendőrség a police.hu-n. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai állampolgári bejelentés alapján találták meg egy Budapest XI., Kánai utcai teremgarázsban a tisztázatlan eredetű, piros Ferrarit, amiről kiderült, hogy a hatóságok Spanyolországban körözik.

A rendelkezésre álló adatok szerint az autót 2016. december 17-én ismeretlen személy bérbe vette egy spanyol férfitól, majd azt a szerződésben rögzített határidőre nem vitte vissza. A magyar rendőrök ezért lefoglalták a keresett gépjárművet.
A teremgarázshely bérlőjét, egy 37 éves férfit a rendőrök január 4-én elfogták. A lakcímén, illetve a hozzá köthető autókereskedésekben tartott házkutatásokkor a nyomozók 20 darab lőszert, a Ferrari indítókulcsát, két hamis spanyol forgalmi engedélyt, készpénzt és egy hamis alvázszámú autót találtak és foglaltak le.

A nyomozók még aznap egy szigetszentmiklósi telephelyen elfogták azt a 41 éves B. Zsoltot, aki a férfinak a két autóra a hamis rendszámokat adta. A helyszínen tartott házkutatáskor a rendőrök további két, hamis alvázszámú kocsit foglaltak le.
A két férfit előállításuk után gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Velük szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya orgazdaság és egyedi azonosító jellel való visszaélés miatt indított eljárást. H. András ellen a két bűncselekmény elkövetésén túl nyomozás folyik lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntett miatt is. A rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!