Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Kaszinózásra lopott milliókat bankjától a kecskeméti férfi

nepszava.hu|2017. jan 7. 14:09
[A+ A-]

Illusztráció: Thinkstock

Az egyik pénzintézet kecskeméti fiókjának alkalmazottja összesen 58 millió forintot játszott el szerencsejátékon a bank pénzéből - olvasható a police.hu-n. A férfi előzetesbe került.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 2017. január 5-én őrizetbe vett egy 35 éves kecskeméti lakost, akit azzal gyanúsítanak, hogy tavaly az egyik bank tanácsadójaként előre eltervezve, a bank információs rendszerébe valótlan adatokat vitt be, illetve egyéb műveletek elvégzésével az információs rendszer működését befolyásolta. Pénztárosként a nap elején fiktív befizetéseket könyvelt le az ügyfelek számláira, ezeket a nap folyamán az ügyfelek nevében külföldi számlákra utalta. Az így megszerzett pénz felhasználásával online szerencsejáték-oldalakon fogadott, majd a nap végén - mivel nem nyert és nem tudta visszatenni az ellopott pénzt - sztornózta a reggeli befizetéseket, így több mint 58 millió forint kárt okozott a banknak. 

A Kecskeméti Járásbíróság 2017. január 6-án elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását - írják a rendőrségi honlapon.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!