Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Tragédia a Győr melletti otthonban - Súlyos az egyik beteg állapota

MTI|2017. jan 8. 11:41
[A+ A-]

MTI Fotó: Krizsán Csaba

Egy embernek továbbra is súlyos az állapota azok közül, akik szombaton sérültek meg a táplánypusztai Dr. Piróth Endre Mentálhigiéniés Otthon egyik ruharaktárában keletkezett tűz miatt. A könnyű sérültek közül többeket már visszavittek az otthonba - tájékoztatott a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója vasárnap délelőtt.

Oláh Attila elmondta, hogy az idős beteget az intenzív osztályon ápolják, lélegeztetőgépen tartják. Bár gyenge az állapota, de nincs közvetlen életveszélyben - fűzte hozzá. A táplánypusztai szociális otthonban szombat délelőtt keletkezett tűz az egyik épület ruharaktárában, ahol meggyulladtak a ruhák, majd a lángok átterjedtek a folyosóra.

A tűz következtében egy ember a helyszínen meghalt, negyvenhét ember szenvedett füstmérgezést, közülük tizennégyet vittek kórházba. Az épületben tartózkodó hetvenhárom embert a tűzoltók kimenekítették és az intézmény másik épületében helyezték el. Valamennyien fekvőbetegek. A tűzoltók több mint tíz járművel vonultak a helyszínre, a nagy füst miatt légzőkészülékben mentették a betegeket.

Az otthon honlapja szerint a 350 személyes intézményben számottevő kórházi kezelést nem igénylő pszichiátriai betegeket, értelmileg akadályozottakat, időskori demenciában szenvedőket és szenvedélybetegeket ápolnak, gondoznak.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!