Előző
Következő
új cikk

Gazdaság

Jó hírt visznek haza a családnak a Spar dolgozói

nepszava.hu|2017. jan 9. 10:40
[A+ A-]

Népszava fotó

Gyorsan megállapodott a 2017-es bérekről a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ). Eszerint a vállalat valamennyi munkavállalója magasabb fizetést kap az idei évtől – írja a Világgazdaság a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. sajtóközleményére hivatkozva.

A tárgyalás eredményeképpen a SPAR Magyarország a garantált bérminimum, illetve a minimálbér jogszabályban rögzített emelésén túl jelentős béremelést biztosít a dolgozók szá-mára. A mintegy 13.000 munkavállaló közül megközelítőleg 4.000 fő fizetése nő a minimál-bér, illetve a garantált bérminimum – jogszabályban rögzített - mértékére. A fennmaradó csaknem 9.000 munkatárs bére pedig ennél, különböző mértékben, de egyaránt magasabb szintre emelkedik. A béremelést a SPAR nagyobb részben saját forrás felhasználásával, kisebb részben a járulékcsökkentés segítségével finanszírozza.

A kevesebbet keresők kapják a legnagyobb emelést, a magasabb jövedelműek fizetése pedig szintén jelentősen emelkedik. A bérfeszültség elkerülése érdekében pedig kiemelt figyelmet fordítottunk a középvezetők bérének emelésére is - hangsúlyozta  a cég kommunikációs vezetője.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!