Előző
Következő
új cikk

Belföld

Erzsébet-utalvány - Figyelmeztette a nyugdíjasokat a posta

nepszava.hu/MTI|2017. jan 9. 15:47, frissítve: 2017. jan 9. 18:24
[A+ A-]

FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava

A Magyar Posta 2,6 millió Erzsébet-utalványt kézbesített, a küldemények több mint 98,5 százalékát átvették az ügyfelek múlt péntekig - tájékoztatott a posta hétfőn, majd egy fontos dátumra is figyelmeztettek: aki még nem vette át a címleteket, az február 28-ig teheti meg.

A posta közleménye szerint a küldemények kevesebb mint fél százaléka van még náluk. Ha az ügyfél nem jelentkezik az őrzési idő alatt a küldeményért, azt a Magyar Posta visszaküldi a feladónak, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnak - írták. Eddig nagyságrendileg a küldemények 1 százalékát küldte vagy küldi vissza a posta a feladónak egyebek mellett azért, mert a címzett meghalt, elköltözött, nem vette át a küldeményt, vagy hibás volt a címzés.

Az egyszeri juttatásra jogosultak legkésőbb február 28-ig kérhetik az Erzsébet-utalvány újbóli kiküldését a nyugdíjfolyósítótól, a kérelemben meg kell jelölni azt a lakcímet, amelyre a kézbesítést kérik. Az ismételt kézbesítést is a Magyar Posta végzi - írták.

Korábban a Magyar Nemzettel közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda, hogy a belföldön élő jogosultak 98 százaléka megkapta és átvette az utalványt, miután a lap a nyugdíjasoknak szánt Erzsébet-utalványok mellett küldött Orbán-levélről érdeklődött. A Rogán Antal vezette tárca válasza két okból is érdekes: a Magyar Posta december 31-én azt közölte, hogy „a vállalt határidő előtt” kikézbesítették az Erzsébet-utalványokat. A Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint a posta január 15. után ismét megpróbálja kivinni a hátralévő 56 ezer nyugdíjasnak az utalványokat és az Orbán-levelet. Emiatt az elszámolás még hátravan, így várhatóan csak február végén derül ki, hogy mennyibe került a miniszterelnök levelének kézbesítése.

Ismert, Orbán Viktor miniszterelnök tavaly november 29-én jelentette be, hogy 2017-ben 1,6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, majd a tízezer forint értékű bónusz Erzsébet-utalványokkal próbáltak minél több nyugdíjast arra buzdítani, hogy 2018-ban szavazzanak a Fideszre.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!