Előző
Következő
új cikk

Belföld

Juhász Péter: Orbán gazdagodik, nem Mészáros

Népszava|2017. jan 10. 05:03
[A+ A-]

FOTÓ: Népszava

Ne Mészáros Lőrincről beszéljünk, hanem Orbán Viktorról, aki teljesen egyértelműen, pajzsként maga előtt tartva használja a felcsúti polgármestert. A miniszterelnök egyszemélyben kebelezi be az országot, ő Magyarország leggazdagabb embere és legnagyobb oligarchája is – fogalmazott lapunknak Juhász Péter, az Együtt alelnöke, miután kiderült: Kelet felé is terjeszkedik a felcsúti gázszerelő-polgármester. 

Az uniós közbeszerzési értesítő szerint ugyanis a Mészáros és Mészáros Kft. nettó 9,8 milliárd forintért végezhet árvízvédelmi munkát konzorciumban a Felső-Tisza tivadari híd feletti szakaszán. A híd környezetének építésével a szintén Mészároshoz köthető Magyar Vakond Kft.-t bízták meg, nettó 4,8 milliárd forintért. A Magyar Vakond Kft. és a Swietelsky konzorciuma nyerte a Közép-Tisza mederkezelésére kiírt tendert. Szintén az EU közbeszerzési értesítőjéből derült ki, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megvalósuló fejlesztést összesen 3,2 milliárd forintért végzi a két cég.

MésFOTÓ: Népszava

Mészáros Lőrinc. FOTÓ: Népszava

A Tisza alsóbb szakaszán, Kisköre és Szolnok között szintén jelentős beruházások zajlanak 16 milliárd forintért. Szakértők szerint ugyanakkor a helyszínen nem a víz elvezetésén kellene dolgozni, hanem tárolók építésére lenne szükség. Sajtóértesülések szerint a Magyar Vakondot birtokló Varga Károly korábbi tulajdonostársával, Szíjj Lászlóval együtt irányít több, a Mészáros család érdekeltségébe tartozó céget. Varga Károly például tulajdonostárs a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.-ben, valamint a CLH Klímaszerviz Kft.-ben is.

Valójában a miniszterelnök gazdagodásáról szól minden olyan hír, amelyben Mészáros szerepel – mutatott rá Juhász, hozzátéve: Orbán politikája már bevallottan arról szól, hogy minél több közpénzt csatornázzon ki a saját zsebébe, a saját rendszerébe. „Amíg hatalmon van, addig erre is számíthatunk. A mi adónk - amiből egyébként az egészségügyet, az oktatást, vagy éppen a gazdaságot lehetne fejleszteni - igazából Orbán Viktor zsebét gyarapítja, aki ezt politikai célra használja fel, ahelyett, hogy az ország vezetésére, rendbetételére fordítaná” – fogalmazott lapunknak Juhász.

Z. Á.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!