Előző
Következő
új cikk

Bioritmus

Egy újabb ,,szuperélelmiszer"?

Népszava|2017. jan 10. 05:18
[A+ A-]

Az amarant egy gluténmentes, magas fehérjetartalmú gabona, és a quinoához hasonlóan, már az aztékok étkezésének is része volt. 

Az amarant, a quinoához hasonlóan, szárított mag, valójában nem gabona. Először az aztékok termesztették a rózsaszín virágú növényt 8000 évvel ezelőtt. Ma már a világ számos országában megterem, például Kínában, Mexikóban, Peruban és Nigériában.

Kitűnő magnézium, kalcium és vasforrás. Kutatások szerint segít csökkenteni a koleszterinszintet. Teljes értékű fehérje, és tartalmazza az összes fontos aminosavat. Mindennek a tetejébe még a quinoánál is több fehérjét tartalmaz. Gluténmentes, így kitűnő reggeli kása főzhető belőle. De számos módon tehetjük a napközbeni étkezéseink részévé. A receptekben egyszerűen lecserélhetjük a quinoát amarantra, de rizs helyett is működik akár egy rizottóban is.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!