Előző
Következő
új cikk

Belföld

Megújult az Ugri-bugri bölcsőde Vizafogón

nepszava.hu|2017. jan 10. 14:59
[A+ A-]

Kedden adta át a XIII. kerületi Önkormányzat a Vizafogó lakótelepi teljes körűen felújított Ugri-bugri bölcsődéjét. A 3 és fél hónap alatt végzett rekonstrukció költsége 420 millió forint.

A képre kattintva galéria nyílik! Fotók: Vajda József

Dr. Tóth József megnyitó beszédében a XIII. kerületi fejlesztésekről szólt. A dinamikusan fejlődő kerületben jelenleg mintegy 3 ezer lakás épül, a legtöbb a fővárosban. A szociális ágazat költségvetése 3 milliárd forint, amelyből 2,5 milliárd az intézmények működését biztosítja. 500 millió forintot segélyezésre költ az önkormányzat, mert az állam ezen a területen semmit sem fedez.

A panelos, öt gondozási egységből álló bölcsődeépület 1984-ben épült, a lakótelepen élő családok kisgyermekeinek napközbeni ellátására. A kezdeti 80 férőhelyet 140-re növelték. A felújítás során az épületgépészeti és elektromos rendszereket korszerűsítették, a helyiségek mesterséges szellőzést kaptak. Kialakítottak egy sószobát, valamint egy új mozgássérült WC-t. A kerületben a fogyatékkal élő kisgyermekek fogadására az Ugri-bugri az egyik kijelölt bölcsőde. Az elmúlt 10 évben ebből a bölcsődéből 48 sajátos nevelési igényű (SNI) kisgyermek került el óvodába vagy más oktatási intézménybe.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!