Előző
Következő
új cikk

Belföld

Németh Szilárd újabb botrányos kijelentést tett, most a "Soros-féle álcivilekről"

nepszava.hu/MTI|2017. jan 10. 15:26, frissítve: 2017. jan 10. 15:59
[A+ A-]

Korábbi felvétel. FOTÓ: Népszava

Németh Szilárd a Népszabadság megszüntetésével kapcsolatban tett botrányos nyilatkozata után ismét felháborodást keltett, amikor mai sajtótájékoztatóján azt tudta mondani a civil szervezetekről, hogy a "Soros-birodalom álciviljeit"  el kell innen takarítani. Az MSZP diktatúrákat idéző kijelentésnek nevezte a Fidesz frakcióvezető-helyettesének és alelnökének szavait, és felszólította a rezsibiztost, hogy távozzon a közéletből.

Szakács László, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese közleményben reagált a fideszes Németh Szilárd szavaira. A kommünikében azt írta: a civil nyilvánosságot így csak elnyomó rendszerek szokták fenyegetni. Németh Szilárd kijelentése az önkényes hatalmi arrogancia nyílt és brutális megnyilvánulása volt - fogalmazott -, az MSZP szerint magát demokratának valló politikus ilyet nem ejthet ki a száján. Szerinte Németh Szilárdnak vállalnia kell szavainak következményét: távoznia kell a közéletből! Közleményét úgy zárta: az urizáló fideszes elit ne a civileket fenyegesse, hanem fejezzék be a lopásokat! Ha Orbán Viktor és társai felhagyna a korrupcióval, a civilek társadalmi kontrolljától sem kellene tartania.

Németh Szilárdot keddi sajtótájékoztatóján kérdezték meg arról, hogy a hírek szerint törvényjavaslat készül a civil szervezetek vezető tisztségviselőinek vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségéről. Erre reagálva úgy fogalmazott: a "Soros-birodalom" "álciviljeit" azért tartják fenn, hogy "a globális nagytőkét és a politikai korrektség világát átnyomják a nemzeti kormányok fölött". "Ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani. És most ennek, úgy érzem, eljött a nemzetközi lehetősége" Donald Trump amerikai elnökké választásával - mondta, példaként említve az illegális bevándorlással kapcsolatos magyar kormányzati álláspontot, amelyet ezek a civil szervezetek ezerrel támadnak, és ami szerinte megengedhetetlen.

A törvényjavaslatról, ami alapján a civil szervezetek tisztségviselőinek is kell majd vagyonnyilatkozatot tenniük, azt mondta: minden ilyet támogatni fog a Fidesz-frakció, ennek célja, hogy "tisztán lássunk".

Németh Szilárd nyers, kissé vulgáris stílusával nem egyszer keltett már felháborodást, legutóbb például a Népszabadság brutális ellehetetlenítésével kapcsolatban mondta azt, hogy "épp itt az ideje, hogy bezárjon a Népszabadság, és "nem fog krokodilkönnyeket hullatni" a lapért. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!