Előző
Következő
új cikk

Belföld

Egészségügy helyett a sport kaphat minisztériumot

Népszava-információ|2017. jan 11. 05:05
[A+ A-]

Propagandaminisztérium már van, sporttárca lesz, az egészségügy, az oktatás, a munkaügy, a környezetvédelem viszont másodrendű Orbán Viktor kormányfő számára.

A minisztériumi rendszer pontos képet ad a közállapotokról, illetve arról, mire akarnak figyelni a hatalmon lévők, hogyan gondolkodik az országról a kormánypárt. Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese így reagált lapunknak a hírre, miszerint Szabó Tünde sportért felelős államtitkárból akár sportminiszter is lehet.

A kormány legjobban a sporttal kapcsolatos beruházásokról szeret beszélni és nyilván úgy számolnak, hogy az esetleges majdani sportsikerekkel el tudják takarni a sikertelenséget – fogalmazott Szakács. Egyebek mellett a lesújtó PISA eredményeket vagy a lehetetlen kórházi állapotokat. Ezért a szocialista politikus elképzelhetőnek tartja, hogy akár az idén önálló tárcát kap a sport.

Nem a sportolókat akarja bántani Szakács, ám figyelmeztetett, a magyar emberek számára még a foci-, vagy az úszósikereknél is fontosabb, hogy milyen az egészségügyi ellátás, hozzájutnak-e minőségi oktatáshoz, milyen munkahelyek várják őket. Pártja nevében ezért ítéli el, hogy előbb lehet sportminisztere az országnak, mint az egészségügynek vagy az oktatásnak.

Azt, hogy van alapja a híresztelésnek, Szabó Tünde a Magyar Nemzetnek nem cáfolta. Amikor arról kérdezték, lehetséges-e, hogy a kormány az új sporttörvény miatt megsokasodó feladatok ellátására sportminisztérium újbóli felállítását készíti elő azt válaszolta, „ez kormánydöntés kérdése. Én úgy látom el a feladataimat, hogy mindent a szakmának rendelek alá. Ha ezt minisztérium vezetőjeként kell tennem, akkor úgy fogom. A megfelelő pillanatban eldől, mi lesz. A feladatok ugyanazok, akár államtitkárság, akár minisztérium irányítja a sportot. Mivel nem én döntök erről, nem mondom ki, mit szeretnék”.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!