Előző
Következő
új cikk

Belföld

Jótékony gyermekmenük

Népszava|2017. jan 12. 05:18
[A+ A-]

FORRÁS: RONALD MCDONALD GYERMEKSEGÉLY ALAPÍTVÁNY

Január elsejétől azok, akik HappyMeal menüt vásárolnak bármely hazai McDonald’s étteremben minden menü árából öt forintot a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány javára ajánlanak fel.

Az alapítvány egy világméretű kezdeményezés, amelynek hazai szervezetét 1994-ben hozták létre. A világszerte fenntartott 359 Ronald ház azoknak a családoknak biztosít térítésmentesen otthont a kórházak közelében, akiknek beteg gyermeke elhúzódó, a lakóhelytől távol eső orvosi kezelésre szorul.

1999 óta Budapesten, 2004 óta pedig már Miskolcon is működik Ronald ház. Az alapítvány 2016 januárjában létrehozta az első Ronald-szobákat Pécsett, a Gyermekgyógyászati Klinika területén. Ezek a házak és szobák Magyarországon eddig csaknem 9000 beteg gyermeknek és családjuknak segítettek a betegség nehéz időszakaiban.

„A tavalyi évben hatalmas mérföldkövet jelentett, hogy januárban megnyílhattak az első Ronald Szobák a pécsi Gyermekklinika épületében, őszre pedig felújíthattuk a budapesti házat. Reméljük,hogy az új támogatási lehetőség révén érkező adomány még több fejlesztést tesz majd lehetővé, amellyel még több beteg gyermek és szüleik találhatnak nálunk otthonra, illetve olyan környezetet teremthetünk a házakban és a kórházakon belül, ahol a szülők megpihenhetnek, feltöltődhetnek, a kicsik pedig megfeledkezhetnek betegségükről és az orvosi kezelésekről – mondta Konyári Andrea a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány operatív igazgatója.

Az alapítvány munkáját a McDonald’s és más vállalatok, vállalkozók és magánszemélyek nagylelkű adományai teszik lehetővé.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!