Előző
Következő
új cikk

Belföld

Gyűlölj! - Orbánék megint Finkelstein kottájából játszanak

nepszava.hu|2017. jan 11. 09:58
[A+ A-]

Nem ijednek meg, tovább dolgoznak a civilek, miután a fideszes rezsibiztos, Németh Szilárd alpári stílusban fújta meg a harci kürtöt, miszerint ideje kitakarítani az országból a törvényesen működő, nem közpénzből gazdálkodó civileket - írtuk meg a Brutálisan nekiment a civileknek a rezsibiztos c. cikkünkben a keddi kormányzati kommunikáció új gyöngyszeméről. Az Átlátszó pedig arról ír hogy tudomásuk szerint  a magyar kormány a tavaly nyáron elfogadott izraeli “civil átláthatósági törvény” bevezetésénél bábáskodó konzervatív amerikai kampányguru, Arthur J. Finkelstein tanácsai alapján jár el az ügyben.

Finkelstein, a titokzatos tanácsadó

Habony Árpád után újabb "titokzatos" tanácsadó tűnt fel ismét a kormányfő környezetében - írtuk még 2015. májusában. Az RTL riportere is szerette volna megtudni Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztertől, milyen kapcsolat van a kormány, a Fidesz és Arthur J. Finkelstein között, amire a tárcavezető azt felelte, nem tudja ki ez az úr, de ha az újságíró gondolja utánajár. Nos, nem kell messzire mennie: maga Orbán Viktor ismerte el, hogy, legutóbb két napja járt nála a politikai tanácsadó, akiről korábban kiderült, hogy Habony Árpáddal közös tanácsadó céget alapított Londonban.

A külföldi hírszerzésre specializálódott Információs Hivatal nemzetbiztonsági érdekekre és mások jogainak védelmére hivatkozva nem adta ki az Átlátszó közadatigénylésére a környékbeli országok Soros-támogatott szervezeteiről készült tanulmányát, ezért az oknyomozók beperelték a titkosszolgálatot. Lázár János kancelláriaminiszter a november 17-i Kormányinfón beszélt arról, hogy veszélyesnek tartja Soros György tevékenységét, ezért figyelik az üzletember alapítványai által támogatott magyarországi NGO-k működését, és készítettek egy tanulmányt arról is, hogy a környékbeli országokban milyen befolyásolási kísérleteket tettek a Soros által támogatott szervezetek.

(NGO - non-governmental organization, vagyis nem kormányzati szervezet, némiképp bővebben: olyan társadalmi szervezet, amely nonprofit módon, a kormányzattól függetlenül, önkéntes alapon a közjó javára működik.)

Lájkoljon minket a Facebook-on is!