Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Hiányos védelem - Újabb emberhalál a szén-monoxid miatt

nepszava.hu|2017. jan 11. 10:47
[A+ A-]

Két ember meghalt feltételezhetően szén-monoxid-mérgezés következtében szerdán Tapolca-Diszelen - tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-t. Helt Ákos közölte, szerda hajnalban két eszméletlen állapotban lévő emberre találtak rá egy családi házban a tapolca-diszeli Gyulaffy László utcában, ők később a mentők tájékoztatása szerint életüket vesztették. 

A tűzoltók mérései a helyiségben gázkoncentráció jelenlétét mutatták ki. A két ember halálát feltételezhetően szén-monoxid-mérgezés okozta. A mentők az épületben tartózkodó másik három lakó egyikét kivizsgálásra kórházba vitték.

Egyesületet alapítottak a kéményseprők, ettől remélnek a hatékonyabb érdekérvényesítést - írjuk a Közmunkásból kéménysperő c. cikkünkben. A sztrájk, illetve a munka törvénykönyve ugyanis rendkívül szűkre szabta a szakszervezetek mozgásterét. A szakma a közmunkások éppen megkezdődött átképzését sem támogatja. A múlt évben több volt a halálos kimenetelű szén-monoxid-mérgezés, mint 2015-ben.

És mi lesz idén? 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!