Előző
Következő
új cikk

Belföld

Nyílt Társadalom Alapítványok: folytatjuk a munkát Magyarországon!

MTI-információ|2017. jan 11. 11:40
[A+ A-]

A Nyílt Társadalom Alapítvány épülete Budapesten - Google Street View

A Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations) folytatják munkájukat Magyarországon, annak ellenére, hogy a magyar kormány ellenzi a tisztességesebb, elszámoltathatóbb társadalmakért folytatott missziójukat - közölte Christopher Stone, a szervezet elnöke. ( sőt, nem csak "ellenzi", de harcot is hirdetett a civilek ellen - a szerk.) 

Magyarországon és szerte a világban is minden eddiginél jobban összepontosítunk arra, hogy helyi csoportokkal dolgozva erősítsük a demokratikus gyakorlatot, jogokat és igazságosságot - írta Christopher Stone angol nyelvű közleményében. A szervezet elnöke emlékeztetett arra, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok az elmúlt három évtizedben elképesztően széles körben nyújtottak támogatásokat: a kommunizmus időszaka alatt fénymásolókkal segítették információhoz jutni az embereket, az 1990-es években internet programot valósítottak meg magyar iskolákban, több mint 3 millió dollárral (882 millió forinttal) támogatták az iskolás gyerekek étkeztetését, ultrahangos készülékekkel segítették a magyar kórházakat, és több mint háromezer ösztöndíjat biztosítottak magyar diákoknak, köztük a jelenlegi kormányfőnek. Emellett - folytatja a közlemény - a szervezet 2010-ben, a vörösiszap-katasztrófát követően 1 millió dollárt adott a veszélyes anyag eltávolítására.

Jelenleg a Nyílt Társadalom Alapítványok több mint 60 magyar civil szervezetet támogatnak, amelyek olyan ügyeket segítenek, mint a független újságírás, a civil részvétel, valamint a korrupció és a diszkrimináció elleni küzdelem - áll a közleményben.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!