Előző
Következő
új cikk

Belföld

Jobbik - Most akkor betörtek, vagy sem?

Népszava|2017. jan 12. 05:07
[A+ A-]

Jobbikos kupaktanács a parlamentben FOTÓ: Molnár Ádám

Kicsit felfújták a történetet, abban az esetben, ha tényleg egy zárhiba volt. Viszont, ha betörtek, az már egyáltalán nem vicces. Azonban higgye el mindenki, ha így történt megkeresi majd Mirkóczki Ádámot az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) – fogalmazott lapunknak Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő. 

A Jobbik szóvivőjét – akinek a Képviselői Irodaházban lévő irodáját feltörhették – eddig csak telefonon, mindössze három percen keresztül „hallgatta ki” a rendőrség. Mirkóczki a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy szerdán már be tudott jutni a helyiségbe, és első látásra nem tűnt el onnan semmi. Bár az is igaz, hogy 2014-ig visszamenőleg voltak ott dokumentumok, tehát biztos ebben nem lehet. De nem kell, hogy eltűnjön valami, elég, ha lefotózták – mondta. A politikus kitért arra is, hogy a telefonon zajló „kihallgatáson” a rendőrség csak arra volt kíváncsi, hogy vajon eltűnt-e az irodájából bármi. Azt viszont furcsának találja, hogy az AH nem is kereste, pedig nemzetbiztonsági védelem alá esik, miután az Országgyűlés nemzetbiztonsági, illetve honvédelmi bizottságának tagjaként minősített információkkal is dolgozik.

Nyilvánvalóan kommunikációs szempontból sok kérdés lehet, de abszolút elképzelhető, hogy a rendőrség egy nyomozás során "csak" telefonon érdeklődik, mivel így gyorsabb, de kizárt dolognak tartom, hogy az ügy ennyibe maradjon – fogalmazott Tarjányi. A szakértő szerint a Képviselői Irodaház egy komolyan védett objektum, ráadásul az épületen belül is találhatóak kamerák. „Körülbelül 3 másodperc alatt lehetett azt tisztázni, hogy történt-e betörés, vagy nem” – legalábbis Tarjányi szerint. Mirkóczki kedden a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a kiemelten védett Képviselői Irodaházban – többek között – az ő irodáját is nyitva találta az egyik munkatársa, szerinte az fel lett feszítve. A Belügyminisztérium (BM) azonban alig néhány órával később közölte, hogy klasszikus feszítési nyom nem volt, “természetes használatból, elhasználódásból származó sérülések láthatóak”.

Z. Á.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!