Előző
Következő
új cikk

Belföld

A kábeldíjat is fizeti valaki

Népszava-információ|2017. jan 12. 05:06
[A+ A-]

A szolgáltatóknak ugyanúgy tovább kell fizetniük a kábeldíjat a televíziós csatornáknak, ahogyan az ügyfeleknek is. Ennek a díjnak az elengedése udvarias lépés volt a kábelszolgáltató részéről, de rendszert nem lehet belőle csinálni. Sajnálatos, hogy a témában ilyen hangulatkeltő cikkek jelennek meg - reagált Ökrös Gergely arra, hogy a napi.hu egyik olvasójának sikerült elérnie, ne kelljen megfizetnie a kábelszolgáltatási díjat, amelyet az RTL Klub és a TV2 műsoráért terhelt rá a szolgáltató.

Az ügyfél arra hivatkozott, hogy nem nézi a csatornákat, ezért nem is fizetne értük, ám a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség (MKHSZ) elnöke kifejtette, a dolog nem ilyen egyszerű: "a szerződéses kötelezettségek miatt nem lehet külön csomagba tenni a két nagy kereskedelmi csatornát. Tudomásul kell venni, a díjfizetést nem a kábelszolgáltatók találták ki". A szakember felidézte, meglepetésként érte a szakmát, hogy a kormány tavaly júliustól engedélyezte a két kereskedelmi tévének, hogy kábeldíjat szedjen a műsoraiért. Ez átlagosan 700 forint pluszköltséggel jár a szolgáltatóknak előfizetőnként havonta. Az elnök szerint ugyanakkor sok kábelszolgáltató cég már a kábeldíj bevezetése előtt is nehezen fedezte a hálózat fenntartásának és fejlesztésének költségeit, így ezt a kábeldíjat kénytelen volt áthárítani az előfizetőkre.

Eközben még mindig nem indul Azurák Csaba beharangozott műsora a TV2-n, korábban a csatorna azt kommunikálta, az 1/1 január 12-én debütál majd, ám később bizonytalan információk jöttek az indulással kapcsolatban - emlékeztetett a Bors. Most már a TV2 saját honlapján található műsorújságban sem szerepel a műsor - hasonlóképp a január 19-i adásnapon sem. Azurák tavaly év elején ment el a Tényektől, már akkor azt mondta, saját műsorán fog dolgozni. A csatorna új szakemberekkel is erősít: állítólag TV2-höz igazol Nika György, aki az elmúlt években dolgozott az MTVA csatornáinál. Vezette a Panorámát, a Parlamenti Naplót és Az Estét, de volt hírigazgató is. A TV2-höz vezető beosztásba kerülhet.

Hadházynak ment a Tények
"A TV2 Tények című tegnapi műsora "talált" Anyunak 40 hektár földet, Édesapámnak pedig 10 hektárt. Sajnos a szüleim nem tudnak ilyenről (...). Ha a TV2 megmondja, hogy hol vannak ezek, vagy egyetlen olyan négyzetméter állami földet mutat, amelyet a szüleim, testvéreim, én, gyermekeim vagy feleségem vásárolt, lemondok és megyek haza gazdálkodni" - írta a Facebookon Hadházy Ákos miután a TV2 hírműsora azzal próbálta lejáratni, hogy családja strómanokon keresztül állami földekben érdekelt. Állították, a politikus édesapjának a 6,5 hektáron felül felül van még 10 hektárja, édesanyjának pedig 40. Az LMP társelnöke szerint a TV2 azt is hamisan állította, hogy édesanyja állami földek árverésén vett részt, miközben csupán egyre regisztrált: "a vásárlást előnyösnek tartotta volna, azonban a Földet a gazdáknak gúnynevű programot erkölcstelennek és vállalhatatlannak tartja, az árverésen végül ezért nem vett részt". A Tényekben hétfő este debütált az első Hadházy-riport. Ez az anyag azon alapult, hogy a politikus apja egy olyan tolnai cégnél "tisztségviselő", amelynek a tulajdonosa strómanokon keresztül jutott sok állami földhöz - legalábbis helyi gazdák így tartják. Hadházy közölte, apja toxikológus szakállatorvosként a minőségbiztosításért felelős igazgató a német tulajdonú cégben.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!