Előző
Következő
új cikk

Belföld

Fagyhalálok, fűtésszámlák - Ide kellene a 115 milliárd

nepszava.hu|2017. jan 12. 11:36, frissítve: 2017. jan 12. 12:19
[A+ A-]

Illusztráció/Thinkstock

A Fidesz-kormány továbbra sem teszi elérhetővé a lakossági energiahatékonysági támogatásokra szánt uniós pénzeket az emberek számára: folyamatosan hazudnak, és minden erejükkel azon vannak, hogy minél több pénzt lophassanak ki a rendszerből - írja közleményében Váradiné Naszályi Márta, a Párbeszéd elnökségi tagja.

Júniusban októberre, novemberben decemberre ígérték annak a 115+20 milliárdos kamatmentes hitelkeretnek a megnyitását, amely a háztartások energiahatékonysági beruházásait segítené, de továbbra sincs hír a Magyar Fejlesztési Bank projektjéről. Emlékezetes: Lázárék megbuktak a felelősséget Brüsszelre hárítani próbáló hazugsággal, és kiderült, a kormány mindenáron maga akarja elkölteni – értsd: szétlopni – az uniós támogatásokat. A fideszes politika eredményei a rosszul szigetelt lakásokban megfagyott emberek és a pénzük jó részét fűtésre költő milliók.

Egyértelmű, hogy a Fideszt a közvetlenül az embereknek járó energiahatékonysági támogatások megnyitásától csak az ellopható milliárdok vonzása és a rezsicsökkentés hamis mítosza tartja vissza. A Párbeszéd kérdéssel fordul a Miniszterelnökséghez: Lázárnak írásba kell adnia: mi az oka, kik a felelősei az időhúzásnak, és tud-e végre olyan dátumot mondani, amikor tényleg elérhetőek lesznek az emberek számára az uniós milliárdok.

Kedves Timi! Fázunk!
Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke a közösségi portálon osztott meg néhány mondatot azokból a segélykiáltó levelekből, amik hozzá, illetve a párthoz érkeznek, mióta eldurvult a fagyos idő: 
Marika BAZ megyéből - "Kedves Timi ... Az adomány fát, hogy lehet igénybe venni mert sajnos a lakásom lakhatatlan a hideg miatt és így most kénytelen vagyok a fiaméknál lakni?"
András Egyekről - "Nyugdíjam 45 ezer, rezsi gyógyszer 23 ezer. Nincs pénzem tüzelőre. 68 éves rokkant vagyok 1 köbméter tűzifa 4500."

 

 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!