Előző
Következő
új cikk

Külföld

Elárasztotta a tenger a Szent Márk teret

MTI|2017. jan 13. 15:46
[A+ A-]

Illusztráció: Pier Marco Tacca/Getty Images

Velence városában az idén először tetőzött a tenger, elárasztva pénteken a Szent Márk teret, Milánó utcáit viszont jégréteg fedte be, több száz balesetet okozva, miközben 11-re emelkedett az Olaszországban is rendkívülinek számító hideg halálos áldozatainak száma.

Velencében a tengervíz magassága elérte a 103 centimétert, így a helyiek és a turisták ismét magas gumicsizmákban közlekednek. Az észak-olaszországi Milánóban pénteken mintegy háromszáz balesethez riasztották a mentőket, a járdán a gyalogosok, az úttesten a járművek csúsztak a jég borította utakon. A városban fagyos eső esik. Az Emilia-Romagna tartományban levő Modena városában a hó miatt ismét zárva tartottak az iskolák.

Genova tengerpartján egy száz méternél hosszabb teherszállító hajó a heves hullámzásban parti zátonyra futott. Az erős szél és hullámzás miatt a dél-olaszországi szigetekkel megszakadt a hajóösszeköttetés.

Szardínia szigetén a fagy tönkretette az articsóka-ültetvények majdnem felét, több millió euró kárt okozva. Az olasz csizma sarkában, Pugliában, ahol a hideg idő eddig a legtöbb kárt okozta, további harminc nappal meghosszabbították a meteorológiai riasztást. Rómában esik, a széllökések fákat csavartak ki.

A következő napokban újabb havazás várható az Adriai- és a Tirrén-tenger mentén, elsősorban Emilia-Romagna, Toscana és Lazio tartományban. Január 5. óta tizenegyen fagytak meg Olaszországban a hidegben, többségük utcán éjszakázó hajléktalan volt. Az utolsó egy 53 éves olasz nő volt, aki egy fűtetlen lakókocsiban éjszakázott Róma utcáin.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!