Előző
Következő
új cikk

Belföld

Távozik az LMP frakcióvezetője

MTI|2017. jan 24. 07:58
[A+ A-]

FOTÓ: Molnár Ádám

Távozik az LMP ötfős frakciójának éléről Schmuck Erzsébet  - írja keddi cikkében a Magyar Nemzet.

A frakcióvezető a lapnak elmondta, lemondása február 16-i hatállyal érvényes. Döntését azzal indokolta, hogy életútja során nagy tapasztalatokra tett szert a szervezetfejlesztésben, az LMP-ben pedig most éppen erre van szükség. Hozzátette, frissen került be a párt elnökségébe, és ott is úgy látták, hogy a következő időszakban így tudja leginkább segíteni az ökopárt jövőjét és megerősödését.

Schmuck Erzsébet az úgynevezett szellemi erőtér, vagyis a párt körüli holdudvar életre hívásában is aktívan közreműködne. Szerinte nagy szerepe lehet abban, hogy minél több emberrel megértesse az ökopolitika lényegét.

Ezzel tehetek a legtöbbet azért, hogy az LMP 2018-ban ne ötszázalékos, hanem ennél jóval magasabb támogatottságot elérő párt legyen - mondta az újságnak.

Szél Bernadett lehet az új frakcióvezető

 Szél Bernadett lehet az LMP új parlamenti frakcióvezetője, ahogy a párt másik társelnöke, Hadházy Ákos az MTI-nek fogalmazott: "ez lenne a logikus lépés". Ezt erősítette meg Schmuck Erzsébet is, hozzátéve: feltehetően frakcióvezető-helyettesként folytatja a parlamenti munkát. 

Szél Bernadett társelnök mindezt nem erősítette meg - ahogy Ikotity István sem -, csupán annyit mondott: akkor nyilatkoznak a sajtónak erről, ha a frakció öt tagja erről tárgyalt és döntést hozott.  A képviselőcsoport ötödik tagja, Sallai R. Benedek úgy fogalmazott: ha Szél Bernadett vállalja a jelölést, ő nem indul, mivel alkalmasnak tartja a társelnököt arra, hogy képviselje a frakciót, a pártot.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!