Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Ki lesz a soros?

Népszava|2017. jan 25. 06:01
[A+ A-]

Fideszes pletykák szerint hamarosan a civil civilek eltakarítására kerülhet sor. A metódus a következő lesz: először azon civileket fogják eltakarítani, akik külföldről kapnak pénzt. Nekem például a fiam Londonban dolgozik, nem mosogat, jó állása van, ezért aztán minden hónapban küld nekem 100 fontot, hogy kipótolja a nyugdíjunkat. Így megengedhetjük magunknak, hogy fügét vegyünk, eddig fügét csak mutatott nekünk a piaci zöldséges. (A fiamnak Londonban van egy magyar barátja, Sörös, de az angolok csak úgy írják: Soros.) A volt Soros-ösztöndíjasokat őrizetbe fogják venni, s három napig, amíg a bíróság dönt az előzetes letartóztatásukról, nem ihatnak. A miniszterelnök úr kivétel, mert a Veritas Történetkutató Intézet vezetője, Szakály Sándor kiderítette, hogy Orbán Viktort a kommunisták kényszerítették a Soros-ösztöndíj elfogadására, ez akkoriban csak egy szokásos idegenrendészeti eljárás volt. Orbán azóta már bánja, hogy nem Jelcin-ösztöndíjjal ment a moszkvai Lomonoszov egyetemre, s ezért most azt fontolgatja, hogy Putyin-ösztöndíjjal megy ki az orosz fővárosba, a jelenkori török illiberális állam tevékenységének tanulmányozására. Felmerült egy kínai ösztöndíj lehetősége is, de azt Orbán kapásból visszautasította, mert Kína még nem elég illiberális.

A civil civilek után jönnek sorra a nem jogvédő, ámde civil szervezetek. A horgászszövetség azért kerülhet bajba, mert a külföldről a Balatonba telepített angolna és busa kifogása nemzetellenes pecázásnak minősül. Köztudomású, hogy a magyarok kevés halat esznek, s ezért tervbe van véve, hogy miniszterelnökünk – egy izraeli egyént utánozva - halat fog szaporítani, plusz kenyeret. Két kenyérből kétezer hajléktalant fog jóllakatni.

A méhészszövetség tagjainak is lehet problémájuk, mert sok heréjük van. A here pedig nem szittya származék, a Magyarországon élő herék mind „migráncsok”, akik alattomos módon berepültek szép hazánkba. A postagalamb tenyésztők is gyanúsak, ide-oda röptetik a galambjaikat Berlinbe, Párizsba és Londonba, ki tudja, hogy mit írogatnak titokban a globalista háttérhatalomnak. A gombászokra is rámászhatnak a hatóságok, mert a kalapos gombák soha nem emelnek kalapot Németh Szilárd előtt, kivéve a gyilkos galócát, mert ő nem mer ujjat húzni Eltakarító Szilárddal, attól fél, hogy bekapja, s a méreg hatására „Magyarország jobban ködösít!”. A bélyeggyűjtők is sorra kerülnek természetesen, mert ezek a hígmagyarok külföldre juttatják a világszép magyar bélyegeket, s helyettük kapnak cserébe amerikai bélyegeket, amelyen olyan idegenszívű elemek képei vannak, mint Washington, Lincoln, Martin Luther King és Colleen Bell. Szerencsére ez utóbbi visszautazik nyamvadt hazájába, s valószínűleg Trump elnök egy rasszista, homofób derék legényt fog ideküldeni nagykövetnek, aki nem lesz hajlandó ellátogatni az Országos Roma Önkormányzatba, csak a Betyársereget keresi fel, ahol egy ökumenikus istentisztelet során keblére öleli a főbetyárt. Iványi Gábor nem lesz meghívva, mert ő a hatalom begyében van. Végezetül mindezen intézkedés ki lesz plakatírozva rovásírással, hogy a tisztességes magyar emberek elolvashassák.

Majláth Mikes László újságíró