Előző
Következő
új cikk

Belföld

Duna-parti Gerilla Grill

Népszava|2017. febr 1. 05:17
[A+ A-]

Fotó: Népszava

Egészen váratlan helyszínen, a Gellért Fürdő Dunába ömlő termálvizes csatornája mellett alakítottak ki grillezésre, beszélgetésre, sakkozásra alkalmas köztéri, közösségi teret egy egyetemi kurzus résztvevői.

A BETON kurzus és workshop hallgatói Budapest egyik legvagányabb találkahelyét hozzák létre. Ez az a hely, ahol az értékes termálvíz amolyan jacuzziként funkcionál. A diákok ezt a helyet nézték ki maguknak, és betonból kis padokat öntöttek, amelyekről csodás kilátás nyílik.

Ezt fejlesztették tovább a Valyo (Város és a Folyó) Csoport segítségével, munkájuk a KIFOLYÓ nevet kapta. A KIFOLYÓ című projekt legizgalmasabb, központi része a Gellért téri Gerilla Grill. Ez egy betonból készült, Duna-parti sütögető hely, ahol a bátrabbak a város kellős közepén, mégis a kíváncsi szemektől távol, közvetlenül a vízparton készíthetik el az ebédjüket.

A BETON kurzus résztvevői a kutyásokra is gondoltak, és a négylábúaknak kutyaitatót készítettek. A Budai alsó rakpart Gellért tér alatti részét az autóforgalom miatt nehéz megközelíteni, ráadásul fentről takarásban van a grillező, ezért az egyetemisták jópofa jelzéseket készítettek „Kövesd a teknőst!” mottóval.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!