Előző
Következő
új cikk

Sport

Babos kikapott Vincitől

Népszava-információ|2017. febr 1. 05:53
[A+ A-]

Már az első fordulóban kiesett a 710 900 euró összdíjazású szentpétervári WTA-tornáról Babos Tímea, aki a hatodik helyen kiemelt Roberta Vincitől szenvedett három szettben, 3:6, 6:3, 4:6 arányban vereséget.

FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGES/PAT SCALA

FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGES/PAT SCALA

A 37 percig tartó első szettben Babos rögtön az első szervajátékát elbukta, s noha visszabrékelte olasz ellenfelét, végül Vincié lett 6:3-ra a játszma. A 43 percig tartó második szett két brékkel indult, majd a további három elbukott adogatójátékból a magyar teniszező jött ki jobban, így döntő szettre kényszerítette ellenfelét.

Babos átmentette lendületét a záró játszmára, azonnal elvette ellenfele adogatását, azonban Vinci visszabrékelte. Az olasz 5:4-es vezetésénél Babos a meccsben maradásért szervált, Vincinek kétszer volt brék-, illetve mérkőzéslabdája, nagy csatát követően a másodikat már kihasználta, s 126 perc után győztesként hagyhatta el a pályát.

Ezt megelőzően ötször találkoztak egymással, Vinci négyszer – kemény pályán és salakon kétszer-kétszer –, Babos csak egyszer, füves pályán tudott nyerni.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!