Előző
Következő
új cikk

Belföld

Később tüntet a Tanítanék Mozgalom - Videó

nepszava.hu|2017. febr 1. 08:22
[A+ A-]

A Tanítanék Mozgalom február elsején Most mirajtunk a sor! Címmel tervezett demonstrációt a Kossuth térre. Az időjárás előrejelzés szerint azonban nagyon komoly ónos eső várható február 1-jén, ezért úgy érezzük felelőtlenség lenne a tüntetést ezen a napon megtartani. Úgy döntöttünk, az eseményt néhány nappal később tartjuk meg - olvasható a mozgalom közleményében.

A dokumentum így folytatódik:

A tüntetés új időpontja február 5. (vasárnap) 16 óra. A helyszín változatlanul a Kossuth tér, a tüntetés tervezett programja pedig nem változik.

Követeléseinkhez még mindig tartjuk magunkat, és kiállunk a megtámadott civil szféra mellett!

A Tanítanék Mozgalom az elsők közt lett megemlítve, amikor Németh Szilárd a civil szféra kisöpréséről beszélt. Mi úgy gondoljuk, most a Tanítanék Mozgalmon a sor, hogy magát megvédve, a magyar civileket és civil szervezeteket is védje. Mi, magyar állampolgárok egyenként és egyesülve civilek vagyunk, és büszkék vagyunk rá! Jogunkban áll közélettel foglalkozni, politizálni, számon kérni mindazokat, akik a gyermekeink és az ország jövőjét veszélyeztetik!

Minden eddiginél súlyosabb veszély fenyegeti a civil szférát, amely az utolsó, ami még betöltheti Magyarországon a fékek és ellensúlyok szerepét. Nincs értelmezhető ellenzék, ami cselekedne, már elvesztettük a sajtót, a nyilvánosság erejét – de mi még itt vagyunk. Egy ilyen kibillent világban, amiben a kormány mindent megtesz azért, hogy felrúgja a játékszabályokat, és eltörölje az elégedetlen hangokat, a civileknek – nekünk, mindenkinek, aki még hisz az igazságban és a közjóban – felértékelődik a szerepünk. Mi vagyunk a kontroll, a gát, ezért félnek tőlünk, ezért akarnak minket a legváltozatosabb eszközökkel ellehetetleníteni.

A demonstrációhoz már csaknem 40 civil szervezet csatlakozott, köztük az Ökotárs Alapítvány is, melynek vezetője, Móra Veronika beszédet is mond, csakúgy, mint Szentesi Kálmán, aki magánszemélyként mutatott rá arra, hogy az állampolgároknak joguk van ahhoz, hogy felelősségre vonják az állami szerveket és döntéshozókat.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!