Előző
Következő
új cikk

Belföld

Közös jelöltet indít a baloldal Zuglóban

MTI|2017. febr 9. 12:07
[A+ A-]

A zuglói időközi önkormányzati képviselő-választáson induló Bitskey Bences az őt bemutató sajtótájékoztatón 2017. február 9-én. Az asztalnál Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, a Párbeszéd társelnöke, Tóth Csaba, Zugló országgyűlési képviselője, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese, Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, az MSZP budapesti elnöke, Molnár Csaba EP-képviselő, a DK ügyvezető alelnöke, és Horváth Zsolt, a DK zuglói elnöke MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az MSZP, a DK, a Párbeszéd és az Összefogás Zuglóért Egyesület Bitskey Bence személyében közös jelöltet indít a zuglói időközi önkormányzati képviselő-választáson - jelentették be csütörtökön sajtótájékoztatón.

Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes elmondta: azért tartanak időközi választást, mert az egy évvel ezelőtt, máig tisztázatlan körülmények között eltűnt MSZP-s önkormányzati képviselőnek, Sápi Attilának a jogszabályok szerint január végén megszűnt a mandátuma.

Szerinte egyébként a Fidesz nyomást gyakorolt a helyi választási bizottság munkájára, ennek hatására tűzték ki április 23-ára az időközi választást, de - jelezte - a határozat állampolgári fellebbezések miatt jelenleg a Fővárosi Ítélőtábla előtt van.

A jelöltről szólva Tóth Csaba elmondta: a 30 éves Bitskey Bence - a nemzet színészének, a néhai Bitskey Tibornak az unokája - Zuglóban született, itt is él, jelenleg az önkormányzat egyik cégénél civil kapcsolatokkal és rendezvényszervezéssel foglalkozik.

Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, a Párbeszéd társelnöke azt mondta: a zuglói embereknek az az érdeke, hogy az elmúlt két év békés fejlődését folytatni tudják, és ne forduljanak vissza a "Papcsák-korszak" irányába.

Karácsony Gergely az LMP-nek, a Liberálisoknak és a Civil Zugló Egyesületnek azt üzente: nyitottak arra, hogy előválasztást tartsanak annak érdekében, hogy az időközi választáson valóban csak egy jelölt álljon a Fideszével szemben. Szerinte erre lenne elég idő, hiszen március 6-án indul el a hivatalos jelöltállítás. Az LMP-nek, a Liberálisoknak és a Civil Zugló Egyesületnek kell eldönteni, hogy nekik az a fontos, hogy megmutassák magukat, vagy pedig nem is a Fidesz ellenében indulnak, hanem az ellenzék megosztásáért - mondta.

Kérdésre hozzátette, sajnálja, hogy Együttet nem tudták meggyőzni a közös indulásról. Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke arról beszélt: már 2014-ben is megmutatták Zuglóban, hogy győzni csak együttműködésben lehet és most is ezt tervezik.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke hangsúlyozta: a szocialisták mindent megtesznek a jelölt támogatása érdekében a következő időszakban. Nyerni fogunk, mert nyernünk kell, ez ma Zugló és a magyar emberek érdeke - fogalmazott.

Több mint egy éve a Blikk számolt be Sápi Attila eltűnéséről. A lap szerint a politikust 2016. január 5-én látták utoljára, amikor tréningruhában és kabátban lement vásárolni újpalotai otthonából.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!