Előző
Következő
új cikk

Sport

Babos gödörben - Nyeretlen az idei tornán

Népszava-MTI információ|2017. febr 16. 05:56
[A+ A-]

Fotó: Szalmás Péter

Babos Tímea búcsúzott a 776 ezer dollár (225 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás női tenisztorna első fordulójában, miután két szettben 7:6, 6:3-ra kikapott a kínai Csang Su-ajtól. 

Babos az első szettben 3:2-nél elvette az ázsiai adogatását, majd semmire hozta a sajátját, így 23 perc elteltével 5:2-re elhúzott. Ez azonban kevésnek bizonyult, 5:3-nál a játszmáért szervált, de két szettlabdát is elpuskázott, Csang pedig nemsokára kiegyenlített. A játszma rövidítésbe torkollott, amelyben 3-3-ig fej-fej mellett haladt a két játékos, ám ezután már csak a kínai nyert labdamenetet, így ő került szettelőnybe.

A folytatásban Csang 3:0-ra, majd 4:1-re meglépett, de Babos visszabrékelt, és 4:3-ra szépített. Az egyenlítés azonban nem jött össze, mivel ismét elbukta az adogatását, a kínai pedig onnantól már nem hibázott. Babos így a 2017-es évben továbbra is nyeretlen világranglistapontot adó tornán.

A mérkőzésre eredetileg hétfőn került volna sor, de a folyamatos esőzések miatt előbb keddre, majd szerdára halasztották. Babos párosban még érdekelt az orosz Daria Kasatkina oldalán, azonban az Olga Savchuk, Yaroslava Shvedova ukrán-kazah kettős ellen nem tudtak pályára lépni, ugyanis a heves esőzés ezt nem tette lehetővé.

Gálfi szabadkártyát kapott
Gálfi Dalma szabadkártyásként a főtáblán indulhat jövő héten a budapesti, 226 750 dollár összdíjazású női keménypályás tenisztornán. A 18 éves versenyző, aki 156. a világranglistán, pályafutása során másodszor szerepelhet WTA-torna főtábláján - először tavaly, a hollandiai 's-Hertogenbosch-ban kapott szabadkártyát, ott két játszmában vereséget szenvedett az orosz Jevgenyija Rogyinától az első fordulóban.
Babos Tímea és a 2015-ben junior US Open-bajnok Gálfi mellett Stollár Fanny is főtáblás lehet, amennyiben az utolsó pillanatban nem jelentkezik top 20-as játékos a versenyre. Ha mégis, akkor Stollár Bukta Ágnessel és Udvardy Pannával együtt a selejtezőben indulhat. A 2015-ös wimbledoni bajnokságon a junior párosok között diadalmaskodó Gálfi és Stollár együtt is elindul a budapesti tornán, a párosversenyre ugyanis szabadkártyát kaptak.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!