Előző
Következő
új cikk

Belföld

NOlimpia - Borosüveggel vágták fejbe az aláírásgyűjtőt

nepszava.hu|2017. febr 16. 12:11
[A+ A-]

Fotó: Molnár Ádám

A 444.hu több olvasója is jelezte, hogy a Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban megtámadták az LMP egyik, a budapesti olimpiarendezés ellen aláírást gyűjtő aktivistáját.

Az LMP blogján a következő olvasható az esetről:

„Épp egy aláírás közben voltak, amikor egy ismeretlen odalépett a pulthoz és az éppen aláíróval heves szóváltásba kezdtek. Aztán az ismeretlen elfutott. Az aláírást folytatták volna mikor visszatért megint az ismeretlen és lökdösődés kezdődött bár az hamar véget ért, mert az ismeretlen elfutott ismét.

Nagyjából ekkorra értek ki a BKV őrei is, akik kérdőre vonták az aláírás-gyűjtőket, hogy mit keresnek ott és miért kiabálnak. E párbeszéd alatt a semmiből érkezett az elkövető - aki a korábbi szóváltások tettese is volt - és egy borosüveggel úgy fejbe vágta az aktivistát, hogy annak nyílt, vérző seb keletkezett a fején. Az aktivista bemenekült a forgalmi irodába. Onnan viszont ki akarták hajítani, mert a legnagyobb baj az volt a BKV-s intézkedők szerint, hogy összevérezi a helyiséget…

Ezután érkezett ki a rendőrség és a mentők is.”

Az MTI híre szerint az aluljáróban két férfi szóváltásba keveredett. A vita rendezésében segíteni akart egy éppen ott aláírást gyűjtő aktivista, akit az egyik, 56 éves férfi fejbe vágott egy borosüveggel. A sértett értesítette a rendőröket, akik a bántalmazót a helyszínen elfogták. A sérültet a járőrök kórházba kísérték. 

A verekedőt előállítása után gyanúsítottként hallgatják ki, ellene súlyos testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Nem egyedi eset

Arról már a 24.hu ír, hogy szétverték a Momentum aláírásgyűjtő standját a Blaha Lujza téren. Ezt is egy olvasó jelezte a portálnak.  A Momentum megerősítette, hogy tényleg ez történt, rendőrt is hívtak. Úgy tudni, a támadó még két kézzel beintett a rombolás után, majd eltűnt.

Szombaton a Rákóczi téren gyűjtött aláírást az LMP, amikor egy járókelő megfejelte Jakabfy Tamást, a párt józsefvárosi képviselőjét, majd megharapta az intézkedő rendőrt. Heltai László, az LMP VI. kerületi önkormányzati képviselője akkor azt mondta: „Ez történik akkor, ha a kormány kommunikációja azt üzeni, hogy az embereket a létezésükben fenyegeti, ha dönthetnek arról, hogy rendezzenek-e olimpiát.”

És még sorolhatnánk a botrányos eseteket...

Mindenesetre az aláírásgyűjtő íveket péntek délután le kell adni a Fővárosi Választási Irodában.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!