Előző
Következő
új cikk

Belföld

Molnár Gyulánál betelt a pohár

Népszava|2017. febr 16. 19:03
[A+ A-]

Fotó: Szalmás Péter

"Az MSZP minden vezetője és meghatározó politikusa elkötelezett, hogy véget vessen az Orbán-kormány 2010 óta tartó ámokfutásának 2018-ban. Van a győzelemnek forgatókönyve is, amit Botka László vázolt. Ő feltételnek nevezte ezt, én célnak tartom az abban foglaltakat. Márpedig a cél szent. Ha valaki nem ért egyet, akkor közölje, miért nem, s hogy mit gondol helyette. Mindenről lehet vitázni, de csak a megállapodás szándékával. Aki ugyanis nem akar megállapodni, az nem akar kormányt váltani" - mondja Molnár Gyula a Népszavának adott, holnap megjelenő interjúban. 

Az MSZP elnökénél betelt a pohár a reménybeli partnerpártok, szerinte nem túl őszinte kifogásitól az előválasztás, illetve bárminemű választási összefogás kérdésében. "Visszautasítok minden olyan lebegtetett, szivárogtatott, vagy épp sajtón keresztül megüzent vádat, hogy az MSZP lenne az akadálya annak, hogy a legütőképesebb, a kormányváltás legnagyobb esélyét nyújtó egyéni jelölti, illetve közös listás névsor összeálljon a demokratikus oldalon. Eddig éppenséggel mi vagyunk az egyetlenek, akik tiszta lapokkal megtettük személyi ajánlatunkat Botka László esetében, s készen állunk arra is, hogy minden szükséges személyi kérdésben ezt tegyük" - fogalmaz, majd hozzáteszi: "az MSZP ajánlatával szemben még mindig nincs asztalra tett névsor".

Hogy a pártelnök mit gondol Demeter Márta kiugrásáról, annak - a szocialisták vezetőire nézve nem épp hízelgő - indoklásáról, a Botka László jelölése körüli belső egységet érintő pletykákról, vagy épp a Lengyel László szalonján túli, érdemi tárgyalások szükséges részvevőinek névsoráról, kiderül a Népszava holnapi számából.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!