Előző
Következő
új cikk

Belföld

7-en a 7-ről - Ön milyen trükköt vetne be, hogy megakadályozza az olimpiai népszavazást?

Népszava|2017. febr 18. 05:09
[A+ A-]

A Momentum Mozgalom átadja az aláírásokat a Fővárosi Választási Irodának. FOTÓ: Tóth Gergő/Népszava

Arató András, Klubrádió

Van egy teljesen biztos eszköz-sor az olimpiai népszavazási felhívás, a népszavazási bukta, és az azt követő teljes összeomlás elkerülésére. Az összes állami, önkormányzati, (tervezett) világuralmi funkcióról történő lemondás előtti napon kell az olimpia-rendezési pályázatot visszavonni. Pénteken, fél tizenkettőkor.

Avar János, újságíró

Mindent megtámadnék a bíróságokon, egészen az alkotmánybírákig elmenve. S ha rájuk már ellenzékben is számíthattam, teljhatalomban hogyan is ne számíthatnék?! Valahogy elhúznám az őszi NOB-döntésig, amely így vagy úgy okafogyottá tenné a népszavazást. Mert azt ugye nem képzelik, hogy választási év előtt kész lennék elveszteni egy referendumot?

Bolgár György, rádiós újságíró

Barbatrükköt. A mi Barbapapánk majd egy évközi értékelőn a Várkert Bazárban elmondja a varázsigét, hogy hüpp, hüpp, hüpp, barbatrükk, és ettől a népszavazás, mint olyan, rögtön megszűnik probléma lenni. Például elrendelheti, hogy a népszavazáson csak magyarok vehetnének részt, hazaáruló idegenszívűek nem. Vagy közölheti, hogy csak a nép szavazhat, azok nem, akik aláírásukkal kiírták magukat a népből. Verstanden?

Farkasházy Tivadar, Hócipő

Nem úgy tűnik, mintha meg akarnák akadályozni, csak erről egy elmebeteg volt Pártélet rovatvezető nem tudott, s lehazaárulózott mindenkit, aki népszavazást akar. Már a testvéri Varsó is Párizst támogatja 50 másik várossal együtt. Tudják, hogy a NOB közvélemény kutatásán is elbuknának, bár Schmitt Pál most is felkereshetne néhány óceániai szigetet, mint annakidején Tongán V. Tupout. Majd lopnak másból, Lázár már nagyon akarja Paksot. 2028 meg ugye tengerentúli lesz.

Horváth István, hírlapíró

A népszavazás előtt a demokratikus pártok mindenképpen tartsanak egy közös és egyéni listás előválasztást. Ezeken mindenki indulhat, kivéve Gyurcsányt. A szavazatokat az MSZP pártirodáiban lehetne leadni és Lengyel László számolná össze.

Horváth Zoltán, újságíró

A Budapesti Nyári Olimpiai Játékok ügyében rendezendő népszavazás megakadályozásának legszellemesebb, korrektebb és leginkább politikus módja az lenne, ha pártunk és kormányunk egyszerűen visszalépne a rendezéstől. Ezzel jól keresztbe lehetne feküdni a háttérhatalmak által feltüzelt és fizetett népszavazás-ellenző hazaárulók sanda szándékainak. Ráadásul a kormányzat jót röhöghetne markába. Már amennyiben van még ott hely...

Veress Jenő, a Népszava főmunkatársa

98 százalékra emelném az érvényességi küszöböt. És még akkor sem lennék nyugodt.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!