Előző
Következő
új cikk

Belföld

Kormánybiztos: blöff volt az úszóaréna látványterve

Népszava|2017. febr 24. 12:04
[A+ A-]

Az elkészült Duna Aréna 2017. február 21-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Fürjes Balázs az olimpiai pályázat kormánybiztosa az ATV Egyenes beszéd című műsorában kijelentette: a Duna Aréna a költségkereten belül épült meg és időre. Elmondta: azt nem tudja, honnan jött a 17 milliárdos költségre vonatkozó információ, a legolcsóbb ajánlattevő 49 milliárdos ajánlatot tett, ebből 12-15 milliárd visszajött áfában a költségvetésben. Ebből 22 milliárd forint az uszodának a költsége – vélekedett.

Fürjes Balázs hangsúlyozta: az impozáns látványterv – melyhez a kész épület nem is hasonlít - egy blöff volt a Duna Arénával kapcsolatban.

Villámgyorsan valakiknek elő kellett varázsolni egy látványtervet, amit a Nemzetközi Úszószövetségnek bemutattak – fogalmazott a kormánybiztos. Azt azonban tagadta, hogy ez átverés lett volna. Az sem igaz szerinte, hogy a budapesti olimpiai pályázat anyagai is csak blöffök lettek volna.

 A kormánybiztos ugyanakkor elmondta: az uszoda világszínvonalon épült meg, méghozzá gyorsan, ezt a Nemzetközi Úszó Szövetség elnöke jelentette ki. A politikus szerint a Komjádi Uszoda 30 éve megérett a felújításra, ezt nem lehet a vizes vb költségeihez írni. Hozzátette: ma még nincs itt az ideje annak, hogy a 2028-as olimpiai rendezés esélyeiről beszéljünk.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!