Előző
Következő
új cikk

Belföld

Vizes vb - Szobánként egymillióért szállnak meg a versenyzők

Népszava|2017. febr 28. 11:57
[A+ A-]

Elkészült a Duna Aréna MTI Fotó: Balogh Zoltán

Több mint 140 millió forintból szállásolják el a nyári vizes VB-re érkező csapatokat Balatonfüreden, az erre kiírt közbeszerzést az Anna Grand Hotelnek, illetve az Aura-Hotel Szállodaüzemeltető Kft.-nek ítélte oda a megrendelő Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. - derült ki a Közbeszerzési Értesítőből, amelyet a 24.hu szemlézett. 

A szállodák négycsillagos, all inclusive ellátást fognak biztosítani 144 szobában július 7-21. között a sportolóknak. A tendert hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban bonyolították rendkívüli sürgősségre hivatkozva, mivel az esemény a főszezonra esik, "a szállások előzetes lefoglalása pedig sürgős és elengedhetetlen a világesemény sikeres lebonyolításához".

A világbajnokság megrendezése az Átlátszó számításai szerint csaknem 90 milliárd forintba fog kerülni az adófizetőknek. Ebben az évben 25 milliárdot költenek a rendezésre, a legtöbb pénz, 52 milliárd forint tavaly ment el a beruházásokra. Az egyik legnagyobb tétel a Dagály úszóaréna felújítása, amelyre végül 49 milliárd ment el. A Duna Arénára átkeresztelt komplexumot február 21-én adták át, és sokan megjegyezték, hogy amellett, hogy drága volt, nem hasonlít az előzetes látványtervekre.

Ezzel kapcsolatban Fürjes Balázs az olimpiai pályázat kormánybiztosa az ATV-ben kijelentette: a Duna Aréna a költségkereten belül épült meg és időre. Elmondta: azt nem tudja, honnan jött a sajtóban a 17 milliárdos költségre vonatkozó információ, a legolcsóbb ajánlattevő 49 milliárdos ajánlatot tett, 12-15 milliárd visszajött áfában a költségvetésben. Az uszoda költsége így 22 milliárd forint lett - vélte. A látványtervet blöffnek nevezte, "villámgyorsan valakiknek elő kellett varázsolni egy látványtervet, amit a Nemzetközi Úszószövetségnek bemutattak" – fogalmazott. Azt azonban tagadta, hogy ez átverés lett volna.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!