Előző
Következő
új cikk

Belföld

Nem törte meg a börtön Bróker Marcsikát

Népszava|2017. márc 2. 08:23
[A+ A-]

Bróker Marcsi a ferihegyi reptéren, miután hazaszállították Belize-ből. Forrás: police.hu

A szolnoki börtönben nem csak a napfényt, de a szemceruzát is nélkülöznie kell a milliárdos csalással gyanúsított Bróker Marcsikának, őt azonban a Blikk szerint nem törte meg, hogy a homokos tengerpartot egy puritán priccsre kellett cserélnie. 

Emlékezetes, hogy a rendőrség bronzbarna bőrrel és tökéletes sminkkel hozta haza Belize-ből, ahol hosszú idei­g bujkált. A lap szerint D. Sándorné, azaz Bróker Marcsika a külsőségek rabja. 

"Egy négyfős cellában van Marcsika, másik három középkorú elítélttel van összezárva. A brigád remekül kijön egymással, sokat beszélgetnek, főleg Marcsika viszi a szót. Egyáltalán nem látszik rajta, hogy megtört vagy kétségbeesett lenne. A börtön szigorú szabályait precízen betartja. Amíg én is ebben a börtönben ültem, soha nem hallottam, hogy panaszkodna vagy a régi, fényűző életét hiá­nyolná" – árulta el a Blikknek egy volt rabtársa.

D. Sándornét különösen jelentős kárt okozó csalás bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsítják. A karcagi Kun-Mediátor Kft. vezetője magas hozam ígéretével több mint ezer embertől csalt ki pén­zeket, amelyeket nem befektetett, hanem" piramis-játékot" folytatott velük. Azaz a régebbi "befektetőket" az  újak pénzéből fizették ki. Végük 2015-ben azonban több károsult is feljelentést tett, hiszen nem kapták meg a beígért összeget.

FOTÓ: police.hu

FOTÓ: police.hu

Bár ekkor már túl voltunk a Buda-Cash- és Questor-botrányokon, Bróker Marcsika eltűnt a hatóságok elöl, nemzetközi elfogatóparancs alapján télen Belizbe-ben kapták el. Hazaszállították, majd előzetes letartóztatásba került. Az ügynek mintegy 1000-2000 károsultja lehet, egyes becslések szerint a kár 20 milliárd forintra is rúghat

Karcagon köztudomású volt, hogy Marcsika, aki a helyi OTP vezetőjeként dolgozott 1999-ig, jó kapcsolatokat ápol a város kormánypárti vezetésével, illetve a szintén karcagi Varga Mihállyal. Felmerült korábban, hogy esetleg nem voltak-e maguk is ügyfelei. A ma a földművelésügyi tárcát vezető Fazekas Sándor, aki 2010-ig a város polgármestere volt, és a gazdasági miniszter is állította: semmit sem tudtak Marcsika dolgairól. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!