Előző
Következő
új cikk

Belföld

Kiderült, mit várnak a főnöküktől a magyar fiatalok

Népszava|2017. márc 17. 05:10
[A+ A-]

A kép illusztráció! FOTÓ: Thinkstock

Magyarországon egészen mást várnak el a fiatalok a munkahelyi vezetőjüktől, mint az Egyesült Államokban. Ez is kiderül egy nemrég elkészült felmérésből. A 14–24 év közötti korosztály rugalmas munkaidőben szeretne dolgozni.

Ne okos legyen a főnök, hanem emberséges és segítőkész - ezt várják majdani munkahelyi vezetőjüktől a legfiatalabb, sokszor még csak gyakornokként foglalkoztatott úgynevezett Z-generáció tagjai - mutatott rá a Monster.hu állásportál és a Future Work Festival közös gyorsfelmérése. 

Hasonló értékeléseket folyamatosan végeznek foglalkoztatási szakemberek, mert jelentősen eltér egymástól az egymást követő korosztályok munkához, munkahelyekhez való hozzáállása. A felmérés azt igazolja, az 1996 után született nemzedéknek teljesen más lesz fontos, mint akár a már dolgozó idősebb testvéreiknek.

Törődést és odafigyelést, emberséget és segítőkészséget várnak a munkahelyi vezetőktől, elutasítják a mai tekintélyelvű, hierarchikus munkahelyi struktúrát és az ezt képviselő főnököket. Ne dirigáljon, kezeljen mindenkit egyenrangúként, legyen barátságos és lehessen vele laza kapcsolatot kialakítani – ilyennek gondolják az ideális vezetőt. Az, hogy legyen határozott és értsen a szakmához, csak jóval ezek után az elvárások után következik. A magyar fiatalok tehát inkább szülőpótlékot várnak a munkahelyen, míg az Egyesült Államokban elvégzett hasonló felmérés szerint az ottani tinédzserek jó fizetést és tisztelhető főnököt szeretnének. „A magyar gyerekekben a biztonságérzést kell megerősíteni, hogy egy munkahelyen kibontakozhassanak és megmutathassák, mire képesek” – foglalta össze a feladatot Zétényi Anna, a Monster.hu állásportál ügyvezetője.

A kutatás további eredményeit ismertetve hozzátette, hogy mindezért cserébe a legfiatalabbak lendületet, pontosságot, fejlődést ígérnek majdani munkaadóiknak, kreativitást, pozitív hozzáállást és jókedvet akarnak bevinni a munkahelyekre, de távol áll tőlük a lojalitás. Hasonló kutatások igazolták, hogy a Z generáció tagjainak 70 százaléka alig egy évet tölt az első munkahelyén, utána új munkahelyet keresnek és ezt nem tartják gondnak. Az előttük járó, 25-30 évvel ezelőtt született Y generáció az állandó munkavégzés ellen lázad, de még lojálisabb a munkahelyhez, míg a középkor felé hajló X generáció tagjai találkoztak először az állandó munkakényszerrel a multi cégek megjelenése után, s a munkanélküliségtől való félelem miatt ők még nem is tiltakoztak ez ellen.

A 14-24 év közötti korosztály rugalmas munkaidőben szeretne dolgozni, de be akar járni a munkahelyére, mert szeret közösségben élni. Nincs viszont reális képe a fizetésekről, többet vár, mint amihez majd kezdőként hozzájuthat. Kérdés persze, hogy a generáció vágyait követi-e bármilyen formában a munka világának átalakulása.

 Generációk
  • Építők: 1946 előtt születtek
  • Baby-boomerek: 1946-1964 között születtek
  • X generáció: 1965-1979 között születtek
  • Y generáció: 1980-1994 között születtek
  • Z generáció: 1995-2009 között születtek
  • És kezdődik minden elölről, ahogy az ABC-ben: a 2010 után született gyerekek az Alfa generáció tagjai
 Merre megy a világ?
Az Oxford Egyetem előrejelzése szerint az Egyesült Államokban a munkahelyek 47 százalékát automatizálják a következő 20 évben. Más felmérések szerint 2018-ban 3 millió ember főnöke már robot lesz. Nemzetközi elemzések azt mutatják, ha valaki 4 éves műszaki képzésen vesz részt, az első évben tanultak fele a végzésig már elavulttá válik.

G. E.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!