Előző
Következő
új cikk

Belföld

Volt fideszes politikus segíthette Bróker Marcsikát

nepszava.hu|2017. márc 3. 09:23
[A+ A-]

Forrás: police.hu

Egy volt fideszes politikus segíthette – a Blikk információi szerint - a 20 milliárd forintos csalással gyanúsított D. Sándornét, vagy ahogy őt mindenki ismeri, Marcsikát.

A Kun-Mediátor Kft. ügyvezetőjének 2015 áprilisában lett forró a talaj Magyarországon, amikor a Karcagra és környékére kiterjedő piramisjátéka befuccsolt - írja pénteki számában a Blikk.

Ekkor távozott ismeretlen helyre közel ezer pénzükre hiába váró károsultat maga mögött hagyva. Bár Marcsika teljesen egyedül vágott neki a nagy útnak, a Karib-tengeri országban szert tett egy magyar segítőre, aki a Blikk információi szerint nem más, mint Czibula Csaba egykori VII. kerületi fideszes képviselő. Czibula addigra jelentős helyismerettel rendelkezhetett, mivel ő 2008 novemberében hagyta el Magyarországot, mielőtt őrizetbe vették volna a Hunvald-ügy kapcsán. Czibula először horvátországi nyaralójában bujkált, majd onnan Közép-Amerikába, Mexikóba szökött. Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, de hiába, Mexikóval nincs kiadatási egyezmény, ahogy a szomszédos Belize-zel sem.

Czibula nem anyagilag segítette Marcsikát, hanem egyfajta lelki támaszként szolgált a magányos, otthonától távol került asszonynak. Amikor Marcsikának elfogyott a pénze és csalárd módon, másokat megtévesztve próbált pénzhez jutni, ahogy a Kun-Mediátornál csinálta, akkor a portál szerint Czibula megszakította vele a kapcsolatot. Marcsika rövidesen lebukott, és amikor az egyik becsapott ember feljelentette, akkor az ottani hatóságok őrizetbe vették, és villámgyorsan kiadták a magyar hatóságoknak. Az biztos, hogy Czibula Csabát nem adták ki, ő maradt a trópusi üdülőparadicsomban. Az, hogy jelenleg hol tartózkodik, nem tudni, ellene továbbra is nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!