Előző
Következő
új cikk

Külföld

Videón üzent a meggyilkolt Kim Dzsongnam fia

Népszava-információ|2017. márc 8. 08:26
[A+ A-]

Február közepén Malajziában, Kuala Lumpur repülőterén egy ismeretlen nő méreggel végzett Kim Dzsongnammal, az észak-koreai diktátor, Kim Dzsongun féltestvérével. Valószínű, hogy a gyilkosságot Kim Dzsongun parancsára követte el az észak-koreai titkosszolgálat, Kim Dzsongun ugyanis tartott attól, hogy a vezetésével elégedetlen észak-koreai pártvezetők hatalomra segítik Kim Dzsongnamot – írja a 444 a Channelnewsasia portálra hivatkozva.

Kim Dzsongil sokáig úgy tervezte, hogy idősebb fia, Kim Dzsongnam követi majd a hatalomban. Akkor pártolt csak át Kim Dzsongunhoz, mikor 2001-ben Kim Dzsongnam botránya miatt le kellett mondania egy kínai látogatását. Kim Dzsongnam ekkor két nő és egy kisgyerek társaságában érkezett meg egy tokiói reptérre, hamis kínai útlevéllel. Éppen ezért Kim Dzsongnam családjának is lehet félnivalója.

Most viszont felkerült egy videóüzenet a Youtube-ra, amin egy magát Kim Hanszolnak, Kim Dzsongnam fiának nevező fiú látható. A dél-koreai titkosszolgálat meg is erősítette, hogy a videón valóban a 21 éves Kim Hanszol látható.

A videót egy korábban nem ismert csoport, a Cheollima Civil Defense töltötte fel, és ők azt állítják, hogy kimenekítették Makaóból Kim Dzsongnam partnerét és fiát, akik most is a védelmük alatt állnak.

Kim Hanszol a dél-koreai titkosszolgálat információi szerint 21 éves, nemrég végezte el az egyetemi alapképzést a párizsi Sciences Pón, és Makaóban élt a családjával egészen az apja megöléséig.

Az ő élete is azért van veszélyben, amiért Kim Dzsongnamé volt: Kim Hanszol is Kim Ir Szen leszármazottja, az észak-koreai diktátordinasztia tagja, így mögé állhatnak a Kim Dzsongunnal szemben kritikus vezetők.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!