Előző
Következő
új cikk

Gazdaság

Csak azért is megadóztatnák a napelemet

Népszava|2017. márc 8. 18:40
[A+ A-]

Illusztráció: Thinkstock

A közműhivatal az arányosabb költségviselés miatt vetett ki termékdíjat a március 31. után üzembe helyezendő, 4 kilowatt (kW) feletti háztartási napelemekre – közölte korábbi álláspontját megerősítő üzenetében a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal. 

Mint írják, az ilyen, a fölös áramot a rendszerbe visszatápláló berendezések eddig nem járultak hozzá kellő mértékben a hálózat fenntartási költségeihez. A vissza nem termelő, illetve a – szerintük egy átlagháztartás igényeit bőven fedező – 4 kW alatti paneleket továbbra se sarcolják. Megoldásként javasolják a háztartások igényeihez jobban illeszkedő rendszerek telepítését.

A német Lidl „holisztikus” szempontok szerinti telephelye és a Mecsekerdő ökooktatási központtá fejlesztett erdei iskolája 3-3 millió forintos támogatást nyert a német E.ON által szponzorált Energy Globe Magyarország versenyen. Díjazták Kaposvár biogázüzemű autóbuszflottáját is. A Várkert Bazárban tartott eseményen hazai fejlesztésű elektromos autót, hajót, teherkerékpárt, hulladékból kialakított játszóházat és öko-ruhakollekciót is bemutattak - közölte az E.ON.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!