Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Még csak nem is lassított a gázoló

Népszava-információ|2017. márc 9. 10:18
[A+ A-]

Vádat emelt az ügyészség az ellen a 31 éves nő ellen, aki még 2015 decemberében a budai rakpart Szabadság híd alatt szakaszán gázolt el egy zebrán áthaladó fiatal nőt, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt - közölte a a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott december 12-én nem sokkal éjfél után, a XI. kerületi budai rakparton autójával a megengedett legnagyobb 50 km/h-ás sebesség helyett 65-70 km/h-ás sebességéggel haladt. Amikor a zebrához ért, a szemből érkező gépkocsik takarása miatt nem tudott meggyőződni arról, van-e gyalogos a közelben, ennek ellenére nem lassított. A zebrán ekkor kezdte meg az áthaladását a sértett. A vádlott a gyalogost nem észlelte és elütötte. A sofőr észlelte a balesetet, de nem állt meg, hanem elhajtott. A fiatal nő a helyszínen életét vesztette.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a jelenleg lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt álló terheltet halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével és segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettével vádolja az autóst, amely bűncselekmények törvény szerint büntetési tétele - a bűnhalmazat miatt - hét és fél évig terjedő szabadságvesztés.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!