Előző
Következő
új cikk

Külföld

Lengyelország reagált Tusk újraválasztására

MTI|2017. márc 9. 19:02
[A+ A-]

Donald Tusknak az Európai Tanács (ET) elnökévé történt megválasztása a lengyel kormány számára vereség, de nem változtat európai politikáján - közölte csütörtökön Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter. A fő lengyel ellenzéki párt elnöke, Grzegorz Schetyna viszont Lengyelország nagy sikerének nevezte a lengyel ET-elnök újraválasztását.

"Ez természetesen egy elvesztett csetepaté, amely azonban mit sem változtat európai politikánkon" - értékelte a Brüsszelben történteket Waszczykowski a wpolityce.pl lengyel konzervatív hírportál azon kérdésére válaszolva, hogy Tusk újraválasztása a lengyel diplomácia komoly vereségét jelenti-e. A választás módja azonban "sokat elárul arról, milyen irányban fejlődik az Európai Unió" - tette hozzá a külügyminiszter.

Az ellenzéki Polgári Platform európai parlamenti képviselői előtt, Brüsszelben felszólaló Grzegorz Schetyna kijelentette: "sokat dolgoztunk azon, hogy Donalddal együtt örülhessünk, nagy sikerünk ez, lengyel siker". A politikus megköszönte a visegrádi országcsoport támogatását. "Köszönöm cseh, szlovák és magyar barátainknak, akik mindig szolidárisak velünk" - mondta.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!