Előző
Következő
új cikk

Külföld

Csalódott Orbánban Kaczynski

MTI|2017. márc 9. 20:06
[A+ A-]

Baloldalt Kaczynski, jobbra Orbán. Forrás: Facebook/Orbán Viktor

Csalódást okozott Orbán Viktor magatartása, de hatalmas volt a nyomás - jelentette ki csütörtöki varsói sajtóértekezletén Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt elnöke, arra reagálva, hogy a magyar miniszterelnök támogatta a Donald Tusk Varsó által ellenzett újraválasztását az Európai Tanács élére.

Kaczynskitól az újságírók azt kérdezték, hogy Orbán döntése nem jelenti-e a lengyel diplomácia vereségét. A Jog és Igazságosság elnöke szerint a fejlemények megmutatták, "milyen az Európai Unió (EU) mai formája, amelynek semmi köze ahhoz, amit ennek alapítói akartak", és amelyet ma "egy állam ural".

"Nincs mit tagadni, ez az állam Németország" - fűzte hozzá, úgy értékelve, hogy a német dominancia "annyira messzemenő, hogy az egyes tagállamokra, az országuk nevében az EU-ban fellépő politikusokra gyakorolt nyomás hatalmas". "Termesztésen nem tagadom, hogy csalódást okozott Orbán miniszterelnök úr magatartása, de tudatában vagyunk annak, milyen hatalmas volt a nyomás és mennyire olyan úton halad a mai EU, amely a széteséshez vezet" - fogalmazott Kaczynski.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!