Előző
Következő
új cikk

Külföld

Azonosították a düsseldorfi baltás ámokfutót

Népszava|2017. márc 10. 08:46
[A+ A-]

Azonosították a düsseldorfi ámokfutót, egy 36 éves, Wuppertalban élő férfi volt az, aki csütörtökön este a német nagyváros főpályaudvarán baltával támadt az utasokra. Összesen hét embert sebesített meg, közülük hármat súlyosan. 

A támadó először az S-Bahn egyik kocsijában két utast támadott meg, majd a pályaudvar épületében folytatta a kaszabolást. A férfiről úgy tudni, labilis az elmeállapota. A düsseldorfi rendőrség tájékoztatása szerint a volt Jugoszlávia területéről származik. Megkezdék az incidens vizsgálatát. Egy kormánytisztviselő úgy vélte, az ámokfutó támadásnak valószínűleg nem terrorizmus áll a hátterében.

A zavarodott férfi átrohant a síneken, majd leugrott egy hídról, ő maga is megsebesült. A baltás merénylőt őrizetbe vették, kórházba szállították. Két másik gyanúsan viselkedő férfit is őrizetbe vettek, őket utóbb elengedték.

Düsseldorf Észak-Rajna-Vesztfália tartomány fővárosa, a város főpályaudvarát lezárták, kiürítették. A bejövő vonatokat más pályaudvarokra irányították. Sok utas a vonatokon rekedt, órákkal később engedték őket leszállni. A rendőrség különleges erői vonultak ki a helyszínre. A pályaudvar fölött helikopter körözött. Számos mentőautó érkezett. A főpályaudvar zárlatát éjjel egy óra körül oldották fel.

Tavaly júliusban Würzburg közelében történt hasonló támadás, akkor egy 17 éves afgán menedékkéről támadt egy elővárosi vonat utasaira. Az Iszlám Állam követőjének vallotta magát, de neki is mentális problémái voltak.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!