Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Megöltek és felgyújtottak egy magyar házaspárt

nepszava.hu|2017. márc 10. 18:11
[A+ A-]

Gyilkosság áldozata lett egy felismerhetetlenségig összeégett magyar házaspár Placencia közelében. A férfira és nőre a közép-amerikai Belize-ben található városka egyik autóútja mellett találtak rá. Mindketten egy kiégett Ford kisteherautóban ültek – adta hírül a Bors.

A rendőrség gyilkossági ügyben nyomoz. A helyszíni szemle során azt állapították meg, hogy az autó egy lámpaoszlopnak ütközött. Ellenben a két holttest közül egyik sem ült a volánnál, a rendőrök gyanúja szerint a sofőr elmenekült a helyszínről. A Ford rendszámát leszerelték. A nyomozók azonban így is kiderítették, hogy az autóhoz papíron semmilyen köze sem volt a házaspárnak. A házaspár üzleti ügyben járt Placenciában, a Ford tulajdonosával és két másik emberrel volt dolguk. Mindhármukat keresik a rendőrök.

Belize az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala szerint a világ harmadik legveszélyesebb országa. A hivatalos adatok szerint százezer emberből 44,7 esik gyilkosság áldozatául, ennél pedig csak két másik dél-amerikai államban, Hondurasban és Venezuelában rosszabb a helyzet. Egy felmérés szerint Belize a 6. legnépszerűbb magyar off­shore-célpont volt, és nagy ütemben emelkedett az ott alapított magyar érdekeltségű cégek száma. Az országnak semmilyen kétoldalú hivatalos kapcsolata nincs Magyarországgal, még tiszteletbeli konzul sincs.

Mint ismert, Belize-ben fogták el tavaly decemberben az akkor közel másfél éve bujkáló Bróker Marcsiként ismertté vált Dobrai Sándornét. A 62 éves karcagi asszony ellen csalás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, miután a Kun-Mediátor utazási iroda vezetőjeként milliárdokkal húzta le ügyfeleit piramisjátékra hasonlító módszerével.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!