Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Luxusban élő magyar bűnbandára csaptak le a TEK-kel - Videók!

Népszava|2017. márc 11. 11:59
[A+ A-]

FOTÓK: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda felszámolta azt a bűnözői csoportot, ami mindössze 82 nap alatt 390 millió forint értékű drogot adott el országszerte. A bevételből a szervezet vezetői luxus körülmények között éltek. A rendőrségi akcióban a Terrorelhárítási Központ (TEK) is részt vett.

A FŐ KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

A fővárosi, X. kerületi garázsban működtetett droglaborban két férfit kokainfogyasztás közben értek tetten. A rendőrök megállapították, hogy a bűnözői csoportot M. Imre 36 éves szadai és I. Sándor 38 éves ózdi lakosok vezették. A beszerzett bizonyítékok alapján a két férfi irányítása és utasításai szerint a bűnszervezet tagjai három hónap alatt országszerte 29.163 darab extasy tablettát (30 millió forint értékben), 149,5 kilogramm speedet (300 millió forint értékben) és 3.676 gramm kokaint (60 millió forint értékben) értékesítettek. A bűnözők által terjesztett kábítószer feketepiaci értéke összesen 390 millió forint.

A Készenléti Rendőrség munkatársai március 9-én egy XIII. kerületi gyorsétterem parkolójában elfogták I. Sándort, ezzel párhuzamosan a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége szadai otthonában elfogta M. Imrét. Az akcióval összehangolva a KR NNI nyomozói Budapesten intézkedés alá vonták a bűnözői csoport további két tagját, D. Lászlót és K. Jánost, akik a kábítószer értékesítésében vettek részt.

A rendőrök az elfogott férfiak otthonaiban házkutatásokat tartottak, amelyek alkalmával a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható bizonyítási eszközöket, illetve nagy mennyiségű készpénzt, nagy értékű karórákat és vagyontárgyakat foglaltak le. A kábítószer-kereskedők a bűncselekményből származó jövedelemből fényűző, luxus életszínvonalat tartottak fenn.

A KR NNI munkatársai a négy férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására - olvasható a police.hu közleményében.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!