Előző
Következő
új cikk

Külföld

Trump volt a Fehér Házba beszökött férfi célpontja?

MTI|2017. márc 11. 17:58
[A+ A-]

FOTÓ: Alex Wong/Hulton Archive

 Washingtonban letartóztattak egy férfit, aki bejutott a Fehér Ház kertjébe. 

Az incidens szombatra virradóra történt, és szombaton délelőtt hozták nyilvánosságra. Az első sajtóinformációk szerint a hátizsákos férfi éjfél körül mászott át a biztonsági kerítésen. A titkosszolgálat emberei a Fehér Ház déli bejáratánál fogták el. Feltételezéseik szerint az épület másik oldalán hatolt be és sikerült eljutnia az elnöki rezidencia hivatali részének bejáratáig. Donald Trump elnök a Fehér Házban tartózkodott, és sajtóinformációk szerint szombaton nem utazik el a floridai Mar-a-Lago villájába, ahol rendszerint a hétvégéket tölti. 

A Fehér Háznál és a környékén elrendelték az legmagasabb szintű biztonsági riadót. A letartóztatott férfiról egyelőre nem közöltek információkat. 

Az elmúlt években több hasonló incidens történt a Fehér Háznál. A legutóbb 2016-ban, hálaadás napján mászott át a kerítésen egy amerikai zászlóba burkolózott 23 éves connecticuti férfi, akit aztán három évi felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek. Ezt megelőzően 2014-ben hatolt be a Fehér Ház kertjébe egy texasi férfi, akinél kést találtak.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!