Előző
Következő
új cikk

Belföld

Tébolyodott Fidesz-kommunikáció Majtényiról, közvetlenül az államfőválasztás előtt

nepszava.hu|2017. márc 13. 08:39
[A+ A-]

Hidvéghi Balázs/Facebook

Gyakran még azok is dicsérgették a Fidesz kommunikációs képességeit, módszereit, akik amúgy cseppet sem azonosultak a kormányzópárt cselekedeteivel, vagy éppenséggel a dicsért kommunikáció során elhangzó szavakkal. Ám újabban még ők is elismerik: valami történt, mert tökéletesen elvesztették a mértéket, ami akár kontraprodultív is lehet. 

Azt a kontrollvesztett, mondhatni tébolyodott tirádát, amit az állami televízióban adott elő a Fidesz kommunikációs igazgatója (!) némi túlzással szólva, percekkel az államfő-választás, amúgy magasztos parlamenti aktusa előtt, azt vélhetőleg a rettegés motiválhatja. Nem konkrétan az adott választás miatti aggodalom okán, hiszen 2017 Magyarországán senki nem gondolhatja komolyan, hogy a demokratikus ellenzék közös jelöltjének esélye lenne az Országgyűlésben, ám az feltűnő a gyorsaság, ahogy az ötlet felvetésétől a mai napig - a tudott esélytelenség ellenére - valóban jelentős bázis alakult ki Majtényi mögött, az azért ijesztő lehet. Ahogy a Momentumosok minapi, üstökösszerű feltűnése is, szóval érezhetik úgy, hogy repedezik lábuk alatt a jég. 

Az MTI által kiadott hír az elhangzott szavakról:  

A baloldali pártok szégyene, hogy egy olyan köztársaságielnök-jelöltet állítottak, aki nyilvánvalóan idegen hatalmi érdekeket szolgál - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn az M1 aktuális csatorna műsorában.  Hidvéghi Balázs közölte: Magyarországon ugyan mindenki elmondhatja a véleményét, ám ha azt külföldi, idegen hatalmi érdekek, egy tőzsdespekuláns, Soros György érdekei irányítják, akkor legalább vallják be.   Látható, hogy Majtényit Soros mozgatja, vagyis akkor inkább a bábszínházba kellene jelentkeznie egy pozícióért és nem a köztársasági elnöki posztra - fogalmazott a kommunikációs igazgató.  Úgy vélekedett: Majtényi László össze-vissza hazudozik. Egyrészt a Sorostól kapott támogatás mértékéről, másrészt azt állítja, hogy nem is ismeri Sorost, miközben közösen hoztak létre egy intézetet. Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetet Soros Györggyel azért hozták létre, hogy befolyásolják a magyar közgondolkodást és politikai legitimáció nélkül megváltoztassák Magyarországot - mondta Hidvéghi Balázs.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!