Előző
Következő
új cikk

Külföld

Merkellel tárgyal a kormányfő

Népszava|2017. márc 13. 09:09
[A+ A-]

Angela Merkel német kancellár március 17-én Berlinben találkozik Aleksandar Vučić szerb kormányfővel, közölték Berlinben. A két ország politikusa a bilaterális kapcsolatokról, a regionális együttműködésről, az európai politikáról és gazdaságról, továbbá a migránspolitikáról cserél eszmét, közölte a német kormányszóvivő, Ulrike Demmer, írta a Vajdaság Ma.

A legaktuálisabb kérdésekről lesz szó, különös tekintettel a nyugat-balkáni régió helyzetére, beleértve Szerbiát is, de olyan kérdésekről is szót ejtenek, amelyek ezekben a napokban Brüsszelben, a legmagasabb szintű európai intézményekben kerültek terítékre.

Angela Merkel és Aleksandar Vučić egyébként mindkettőjük számára nehéz időszakban találkoznak, hiszen Merkel éppen negyedik mandátumát készül megszerezni, míg Vučić azon van, hogy kormányfői posztját az államfői tisztségre cserélje. A szerb kormányfő ugyanakkor arra emlékeztetett, hogy ez lesz kettejük tizedik találkozója. Vučić azt is közölte, hogy hamarosan találkozik Putyin elnökkel is, írja a Tanjug.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!