Előző
Következő
új cikk

Külföld

Fillon drága öltönyöket kapott

Népszava|2017. márc 13. 09:11
[A+ A-]

Még nagyobb bajba kerülhet a francia konzervatív elnökjelölt. Francois Fillon a Les Echos című gazdasági lap hétfői kiadása szerint drága öltönyöket fogadott el ajándék gyanánt.

 Ugyanakkor nem lát ebben semmi kivetnivalót. „Egy barátomtól kaptam öltönyöket februárban. Na és?" – tette fel a kérdést, nem túl nagy megbánásról tanúbizonyságot téve. Nem akármilyen ruhadarabokról van szó, mivel értékük eléri a 13 ezer eurót. Fillon kampánya eddig teljes katasztrófával ér del. Mióta kiderült, hogy feleségét, Pénelopé olyan tevékenységekért vett fel pénzt, amelyeket el sem végzett, csak a harmadik helyen áll az április 23-án esedékes elnökválasztás közeledtével, vagyis jelen állás szerint nem kerülne be a második fordulóba. Erre a Nemzeti Front elnökének, Marine Le Pennek és Emmanuel Macronnak, Francois Hollande jelenlegi elnök volt gazdasági miniszterének van a legnagyobb esélye. Ők ketten fej-fej mellett haladnak a közvélemény-kutatásokban.

Fillon a Les Echosban azt állította, minden más jelöltnél többet foglalkoznak a magánéletével, s szerinte csakis az a cél, hogy ártsanak kampányának. A második fordulót május 7-én rendezik meg.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!